Eyyübiye'de yeni kütüphaneler hizmete sunuldu!

Eyyübiye Belediyesi İyilik Merkezi tarafından hayata geçirilen 8 kütüphanenin toplu açılışı törenle gerçekleştirildi.

Eyyübiye Belediyesi İyilik Merkezi tarafından hayata geçirilen 8 kütüphanenin toplu açılışı gerçekleştirildi. Eyyübiye Belediyesi İyilik Merkezi ve hayırseverlerin desteğiyle hem merkez hem de kırsalda 8 kütüphanenin yapımını tamamladı. Pandemi nedeniyle açılışları bir süre ertelenen kütüphaneler eğitim öğretimin tekrardan başlamasıyla birlikte açılışa hazır hale getirildi. 8 kütüphanenin toplu açılışı Şehit Fethi Sekin ismi verilen kütüphanede yapıldı. Düzenlenen toplu açılış törenine Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, AK Parti Eyyübiye İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ile okul idarecileri katıldı. Faruk Acar, Şehit Songül Yakut, Abdulhamidhan, Gazi Ömer Tarun, Gözler, Güzelkuyu ve İkizce kütüphanelerinin açılışı gerçekleştirildi. Yapımı devam eden 4 kütüphane ile 1 Uyanık Kütüphane’nin ise açılışlarının önümüzdeki günlerde yapılacağı belirtildi.

KUŞ: 8 ADET KÜTÜPHANEYİ İLÇEMİZE KAZANDIRIYORUZ

İlçeye bölgenin sayılı kütüphanelerinden birini kazandırmanın çalışması içinde olduklarını ifade eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş,” Gençlerimizin bizlerden çok ciddi manada kütüphane taleplerinin olduğunu görüyoruz, şahit oluyoruz. İlk günden bu yana Eyyübiye’ye neler yapabilir diye mücadele verdik. Eyyübiye’mize bağlı iyilik merkezimizin çabaları ile Sosyal İşleri Müdürlüğümüzün çok ciddi emekleri oldu. Ben Eyyübiye’li kardeşlerim adına başta Başkan Yardımcımız Ali Çiftçi’ye ve Müdürlüğümüze şükranlarımı iletiyorum. Bugün inşallah Eyyübiye ilçemizin farklı noktalarında 8 adet kütüphanenin açılışını yapıyoruz. Şuanda buradaki Kütüphanemiz İzmir’de Adliyenin önünde Şehit olan Polis Kardeşimiz Fethi Sekin’in adını verdiğimiz kütüphanedir. Allah Şehit olan Polis kardeşimizin mekanını cennet eylesin. Merkez Kırsal ayrımı yapmadan 8 kütüphanenin açılışını buradan yapacağız. Tabiki okullarımızda kütüphane açalım teklifine sıcak bakan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Demir’e şükranlarımı iletiyorum. Bizlerden desteklerini esirgemediler. İnşallah kalan görev süremiz içinde de eğitim noktasında her zaman yanlarında olacağımızı belirtmek istiyorum. Gençlerimiz ile ilgili Belediye olarak çok ciddi projelerimiz var. Bunları da peyder pey projelendirip hayata geçireceğiz. Biraz önce İlçe Milli Eğitim müdürümüzün ifade ettiği büyük müjdemizi burada açıklıyorum. İlçemize sadece Eyyübiye’nin değil Şanlıurfa’nın en büyük kütüphanesini kazandıracağımızın müjdesini buradan vermek istiyorum. Arkadaşlarımız şuanda bunun çalışmasını yapıyorlar. İnşallah Şanlıurfa’nın en büyük kütüphanesini yakın bir zaman içerisinde Eyyübiye’mize kazandırmayı planlıyoruz.” dedi.

Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir de, “Okullarımızın olmazsa olmazı kütüphanelerdir, kütüphaneler okullarımızın kalbidir. Bu anlamda ilçemizde çok sayıda kütüphane kurumu tamamlanmıştır. Son 2 yıl içerisinde Eyyübiye Belediyemizin İyilik Merkezi öncülüğünde birçok okulumuzda, mahallemizde kütüphane açılışları yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Bu kütüphanemizin kurulum aşamasında emeği geçen sayın Eyyübiye Belediye Başkanımız Mehmet Kuş’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum. “

Okul Müdürü Ercan Süslü ise,” Bugün burada Eyyübiye Belediyesi İyilik Merkezi öncülüğünde aylardır emek verdiğimiz kütüphanemizin açmanın mutluluğu içerisindeyiz. Başkanımıza teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

BİHA

04 Mar 2021 - 12:18 Şanliurfa/ Eyyübiye- Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi