Fetih nesli e-Fetih’de buluşuyor

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından her yıl kutlanan İstanbul’un Fethi ve Kudüs’ün Fethi bu yıl korona virüs tedbirleri kapsamında dijital ortamda bir dizi etkinlikle kutlanacak.

İstanbul’un Fethi ve Kudüs’ün Fethi kutlamalarını koronavirüs önlemleri kapsamında sanal ortama taşıyan Anadolu Gençlik Derneği (AGD), ‘E-Fetih Programı’ için katılımcılara birçok sürpriz hazırladı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in övgüsüne nail olan kumandan ve ordularının anılacağı İstanbul’un Fethi ve Kudüs’ün Fethi programı 29 Mayıs Cumartesi saat 21.00’da ‘www.e-fetih.com’ internet sitesinde canlı yayınlanacak.

“FETİH AŞKINI GENÇLERE AŞILAYACAĞIZ”

İstanbul Fethi ve Kudüs’ün Fethi kutlamalarına neden bu kadar çok önem verdiklerini açıklayan AGD, “Fethi kutlamalarının en önemli gayesi, fütuhat ruhunu, fetih aşkını, zulme karşı durma ve zalime engel olma bilincini, her şart altında hakkın yanında yer alma cesaretini genç nesillere aktarabilmektir. Faize dayalı küresel sömürü sistemi bankalar aracılığıyla tüm yeryüzünü tasallutu altına almıştır. Hakkı üstün tutmayan, adil bir düzen için gayret etmeyen, mevcut küresel sömürü düzenine karşı çıkmayan zihinlerin fütuhat anlayışına öncülük yapmaları mümkün olamaz” şeklinde konuştu.

“İSTANBUL’UN FETHİ İSLAM’IN AVRUPA’DAKİ VARLIĞININ TEMİNATIDIR”

İstanbul’un Fethi’ne dikkat çeken AGD ve MGV, “İstanbul’un Fethi, öncelikle İslam’ın yani hakkın batıla galibiyetine en güzel bir timsaldir. İstanbul’un Fethi, yeryüzünde adaletin zulüm karşısında hâkimiyetini perçinlemiştir. Bu muhteşem fetih, İslam’ın Avrupa’daki varlığına teminat olmuştur. İstanbul’un Fethi ile birlikte asırlarca insanlara kan kusturan Bizans ortadan kaldırılmıştır. İstanbul’un Fethi, inanmış bir kumandanın ve onun inanmış askerlerinin karşısında hiçbir engelin dayanamayacağını göstermiştir. Aynı şekilde bu fetih, inancın emrindeki teknolojinin kana, gözyaşına ve katliama sebep değil, bilakis insanlığın hayrına vesile olacağının da bir göstergesi olmuştur” ifadelerini kullandı.

“FETİH PROGRAMIMIZI E-FETİH ŞEKLİNDE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ ”

AGD, “Tüm dünya halklarının yeniden fütuhat anlayışını kuşanmış bir neslin öncülüğünde Yeni Bir Dünya’nın kurulmasına ihtiyacı vardır. Bu yıl tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisinden dolayı fetih programımızı e-Fetih şeklinde gerçekleştireceğiz. 29 Mayıs Cumartesi Türkiye saati ile 21:00’da dijital ortamlarda aynı stadyumdaymış gibi fethin heyecanını ve coşkusunu sizlere göstermiş olacağız” ifadelerini kullandı.

BİHA

#

28 May 2021 - 17:25 - Etkinlik



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

01

Aslan - E fetih ne yaw çok güldüm. Ne gereksiz işlerle uğraşıyorlar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Mayıs 17:25

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi