Eurovision'da Türkçe zaferi!

İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen 61. Eurovision şarkı yarışmasının kazananı Ukrayna oldu.

Bu yıl 61.'si yapılan Eurovision şarkı yarışmasının kazananı, Kırım Tatarlarına soykırımı anlatan Ukrayna'nın '1944' isimli parçası oldu. Şarkıyı Ukraynalı şarkıcı Susana Jamaladinova seslendirdi.

Stockholm Arena'da gerçekleşen yarışmada 26 finalist yarıştı. Yarışmada Ukrayna 534 puanla birinci, Avurturalya 511 puanla ikinci, Rusya ise 491 puanla üçüncü oldu.

TÜRKÇE NAKARAT

Anneannesinin anlattığı Kırım Tatarları’nın sürgün hikayelerinden ilham alan Jamaladinova, bu sürgünü konu alan ‘1944’ adlı şarkıyla birinci oldu

Sözlerinin bir kısmı İngilizce olan şarkı şu dizelerle başlıyor: “Yabancılar evlerinize girdiler/ Hepinizi öldürdüler/ Sonra da biz suçsuzuz dediler/ Aklınız nerede? / İnsanlık ağlıyor/ Kendinizi Tanrı zannediyorsunuz ama/ Unutmayın herkes bir gün ölür”

Şarkının Türkçe nakaratı ise şöyle: “Gençliğime doyamadım/ ben bu yerde yaşlanamadım”

(AP)

15 May 2016 - 12:07 - Etkinlik



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi