Urfa’da işte ekmeğin yeni fiyatı

Şanlıurfa'da 1 lira 50 kuruş olan ekmeğin fiyatına 50 kuruş zam yapıldı. Tepsi yemekleri ve patlıcan-biberler de ücretli pişirilecek. Fırıncılar odası un fiyatlarındaki yükseliş durmazsa yeni yıla yeni bir zamla girileceğini bildirdi.

ŞANLIURFA – Şanlıurfa’da ekmeğe uzun süredir beklenen zam geldi. Geçtiğimiz aylarda gramajı düşürülen ekmeğin fiyatı, 4 Kasım Perşembe gününden itibaren 2 lira olacak.

Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, artan un fiyatları karşısında zammın “kaçınılmaz” olduğunu söyledi.

“Yeni fiyat uygulamamız yürürlüğe girmiştir” diyen Karaatlı, un fiyatlarındaki yükselişin önlemezse birkaç ay içinde bir zam daha gelebileceğine işaret etti.

“YENİ YILA YENİ EKMEK FİYATIYLA GİRMEK ZORUNDA KALACAĞIZ”

Un fiyatlarının artışının önüne geçilmesi gerektiğini her fırsatta dile getirdiklerini vurgulayan Karaatlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Un fiyatları sistematik şekilde her hafta yükseliyor. Eğer bu un fiyatlarının artışının önüne geçilmezse yeni yıla yeni ekmek fiyatı ve gramajıyla girmek zorunda kalacağız. Un fiyatlarının önüne geçilirse zam olmaz, eğer un fiyat artışları durdurulmazsa yeni yılda geçerli olacak yeni ekmek fiyatı ve gramajı olacak.”

“GRAMAJDA YÜKSELME VEYA ALÇALMA OLMAZ”

Mehmet Emin Karaatlı, 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kanunu’nun 62. maddesine göre hareket ettiklerini belirterek, gramaj hilesi yapılamayacağını kaydetti. “Bizim gramajımız sabittir, gramajda yükselme veya alçalma söz konusu olmaz” diyen Karaatlı, kanunda yer alan kaidelerin dışına çıkılamayacağını ifade etti. Karaatlı, “Gramaj üzerine denetimler yapıyoruz ve yapacağız” dedi.

Yeni tarifeye göre 170 gram tırnaklı ekmek 2 lira olurken, 150 gram açık ekmek de 2 liradan satılacak.

PİŞİRMELER DE ÜCRETLİ OLACAK

Şanlıurfa Fırıncılar Odası tarafından alınan karar doğrultusunda tepsi yemekleri, patlıcan ve biber pişirimleri de ücretli olacak.

Buna göre tepsi pişirme fiyatı 2 TL, patlıcan ve biberin şişi ise 1 TL olacak.

Şanlıurfa Fırıncılar Odası’nın fırıncılara duyurusu şu şekilde:

“Somun (tüm çeşitler) 200 gr 2 TL, tırnaklı 170 gr 2 TL, açık 150 gr 2 TL, Suriye ekmeği 400 gr 3 TL, ev ekmeği 1 kg 10 TL.

Çömlek pişirme 5 TL, tepsi 2 TL, 1 şiş patlıcan 1 TL, 1 şiş isot (biber) 1 TL.”

BİHA

03 Kas 2021 - 16:29 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

08

Birisi - Ağa bu yapmiycaktiniz. Balcan ile isota dokunmiycaktiniz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Kasım 16:29
07

Vatandaş - Pişirme ücretli oldu. Fırıncılar trip atamaz artık. Ekmek 2 lira neki 3 lira hatta 4-5 olsun. Hakkımızdır. Elim kırılaydı diyecek insanlar çoğalacak. Beter olalım beter hakkımızdır.

Anlayan biri bir undan kaç ekmek çıkıyor hesaplasın bi zahmet.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Kasım 16:29
05

Urfalı 2 - Zam yapıyorsunuz tamam da

Ekmeğinde kalitesini artırsanız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Kasım 16:29
04

Dış güçler - Hükümetin canı sağolsun. Ne diyelim ki.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Kasım 16:29
03

erol - zam yok indirim var siğorta hastanesi akşemsettin mahallesinde indirim var ekmek 1 LİRA

daha ne olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Kasım 16:29
02

Başkan - Çok yanlış yaptınız Biber ve Patlıcan bizim kırmızı çizgimiz çok yanlış yaptınız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Kasım 16:29
01

mersavi - yani firincilar un ile odun zammina iyi dayandı kısmet buraya kadarmış.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Kasım 16:29

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi