Urfa’da ‘Irak’ paneli yapıldı

‘Akdeniz’den Bakış; Neden Irak, Vazgeçilmezimiz Irak’ konulu panel Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, Irak’ın dost bir ülke olduğunu, bu dostluğun devamı ve ülkeler arası ihracatın gelişimi için gayret göstermek gerektiğini söyledi.

Irak’ın mevcut potansiyellerini ve yatırım fırsatlarının anlatıldığı panel, Irak Ankara Büyükelçisi Hişam Al Alawi, Irak Ticari Ateşesi Tharwat Akram Salman, Irak Büyükelçilik Ekonomi Sorumlusu İbrahim Fadhıl Yehya Ak-L Badri, ŞanlıurfaTicaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO ) Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, Kayyum Heyeti Üyesi Mehmet Emin Bayaslan, Meclis Başkan Yardımcısı M. Reşat Karadeniz, Meclis Üyeleri, Genel Sekreter Vedat Tekatlı, Genel Sekreter Yardımcıları İbrahim Hayırlı ve Nihal DörtKardeş, Akdeniz yabancı Ülkeler ve İşadamı Dernekleri Platformu (AKYABİŞDER) Başkanı Hikmet Kenan Yozgatlı, Türkiye –Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç, Şanlıurfa Sanayici ve İşadamları Derneği (ŞUSİAD) Başkanı Salih Gök, Harran üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ali Sarıışık, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü İsmail Ünlü ile işadamı ve sanayicilerin katılımıyla ŞUTSO ev sahipliğinde Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Panelin açılış konuşmasını ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol yaptı. Demirkol konuşmasında Irak’ın dost bir ülke olduğunu, bu dostluğun devamı ve ülkeler arası ihracatın gelişimi için gayret göstermek gerektiğini vurguladı. Demirkol’un konuşmasının ardından Irak Ankara Büyükelçisi Hişam Al Alawi de Türkiye ve Irak’ın geçmişten gelen dostluğunun bulunduğunu ve bu dostluğun iki ülke arasında ticareti geliştirdiğini ve sürdürdüğünü ifade ettiği bir konuşma gerçekleştirdi. Büyükelçisi Hişam Al Alawi konuşmasında Irak’ın mevcut potansiyelleri, sektörel iş alanları ve yatırım fırsatları konusunda da açıklamalarda bulundu.

Konuşmalarının ardından panelin soru cevap kısmına geçildi. , Irak Ankara Büyükelçisi Hişam Al Alawi, işadamı ve sanayicilerin sorularını yanıtlarken katılımcılardan gelen öneri ve talepleri değerlendirmek üzere not aldı.

AJANS URFA

03 Ara 2017 - 07:57 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi