Türkiye’nin en büyük ticaret merkezi için ilk adım atıldı

Bin 200 dönüm üzerinde kurulması planlanan Şanlıurfa Ticaret Merkezi için 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandı. Türkiye’nin en büyük ticaret merkezi olarak yapılacak Ticaret Merkezi’nin, 4 yılda tamamlanması planlanıyor. Şanlıurfa Ticaret Merkezi Başkanı Kureyşi Çelik, Şanlıurfa Ticaret Merkezi’nin bitmesi durumunda hem kent ekonomisinin büyüyeceğini hem de işsizlik sorununun ortadan kalkacağını söyledi.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, İhtisas Gıda İmalatçılar Kooperatifi’nin girişimleri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Eyyübiye Belediyesi’nin desteğiyle kurulması planlanan Şanlıurfa Ticaret Merkezi için ilk adım atıldı. Eyyübiye ilçesine bağlı Kadıkendi Mahallesi’nde Şanlıurfa Ticaret Merkezi kurulması adına hazırlanmış 1/5000 Nazım İmar Planı Değişikliği teklifi Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kabul edildi. Böylece bundan sonra Eyyübiye Belediyesi de 1/1000’lik İmar Planı Değişikliğini kabul edecek ve ardından parselasyon işlemleri başlanacak. Daha sonra Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden kooperatif tarafından alınacak arsa üzerinde alt yapı ve inşaat işlemleri start alacak.

ÇELİK: 20 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Şanlıurfa Ticaret Merkezi'nin kurulması için büyük çaba sarf eden Şanlıurfa Ticaret Merkezi Başkanı Kureyşi Çelik, Türkiye’nin en büyük ticaret merkezi olacak Şanlıurfa Ticaret Merkezi’nin tamamlanması durumunda Şanlıurfa’nın ticaretinin Güneydoğu ve Ortadoğu’da genişleyeceğini söyledi. Tüm meslek gruplarında satış yapan işletmeleri Şanlıurfa Ticaret Merkezi’nde bir araya getireceklerini vurgulayan Çelik, 2 bin dükkândan oluşacak bölgede yaklaşık 20 bin kişinin istihdam edileceğini söyledi.

ŞANLIURFA SANAYİSİNİN ÖNÜ AÇILACAK”

Şanlıurfa Ticaret Merkezi’nin faaliyete girmesinin ardından sanayinin ve üretimin önünün açılacağını sözlerine ekleyerek, “Ticaret Merkezi fabrika ihtiyacını doğuracak ve bu sayede işsizliği de bitireceğiz. Aynı zamanda Ticaret Merkezi’nde alışveriş yapmaya gelecek insanlar 2-3 gün kentte konaklayacak. Bu nedenle Şanlıurfa’nın turizmine de katkı sunulmuş olacak” dedi.

Çelik, Şanlıurfa Ticaret Merkezi’nin kurulabilmesi için destek veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ve belediye meclis üyelerine teşekkür etti.

BİHA

16 Haz 2021 - 15:46 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

06

Elbet öleceğiz - La yeterla yeter ne istiyorsunuz bu halktan. Yıllardır aynı şeyleri söylüyorsunuz. Artık bu halka bişey anlatmayın direk yapın. Yeter bıktık. Şehir hastanesi mi desen, cazibe merkezi mi desen, doğukentte çocuk hastanesi mi desen, tugayın taşınmasımı desen, yeşildirek kentsel dönüşüm projesi mi desen, eski fakülte hastanesi nin yerine 150 yataklı hastane yalanını mı desen, bir türlü gelişmeyen ama hep işsizlik bitecek yeni fabrikalar yalanını mı desen. Ha bugün ha yarın açılıyor dediğiniz her yol projesi için uzun yılların geçtiğinimi desen. Adaletten haktan islamdan bahsedip haksoz hukuksuz sanki babalarının malı imiş gibi belediyeyi akraba eş dost encümenlerin yakınları ile dolduranımı desen. Vurgunlara sırf partiden diye sesiz kalanları mı desen. İnanın hangisini diyeceğim bilmiyorum. Öyle yorulduk öyle tiksindikki hepinizden. Bir zamanlar hakkı yeniyor diye üzüldüğümüz en güvendiğimiz siyasetçiler bugün nasılda kibirli, parmağındaki yüzükten başka bir şeyim yok diyenler bugün ne halde. Bir daha bir siyasiyi seversem ne olim yazıklar olsun hepinize.

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 16 Haziran 15:46
05

Ahmet ciftci - La bunların kendinehayriyok sorun bakalım Urfa'ya kendi şahsi olarak hangi fabrikayikurmuslarkac kişi calistiriyorlar bir fabrika kuramadilar yarimbiraktilar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Haziran 15:46
04

Emin - Ticaret merkezi? Bina yapmakla iş bitmiyor. Atıl kalmaz inşAllah.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Haziran 15:46
03

Eyyüp - Kardeşim üretim diyoruz üretim üretim iş merkezi urfanın her tarafı iş merkezi ne üretiyorsunuz ne markanız var onu söyleyşn hep hizmet sektörü bakkalcılık

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Haziran 15:46
01

Siyah , beyaz - Rüşvet, Aşiret, Ağalik bitecek diyen AKP bugün Ağalara, Aşiretlere, bugün devletin kurumalarini sağlayan bir AKP, MHP Mafiya desteği sözkonusudur. Türkiyede haksizlik bitmez. Fetocu ögretmenleri geri atamalarla müdürlüklere getirdiler. Eğitim sen memurlari devlet haini olmak suçlayip toplumda nasil eşitliği sağlayacaksiniz. Yillardir işsizlik bitecek diyorlar. Millet işsiz Biz mi bilmiyoruz. Yoksa siz mi bilmek istemiyorsunuz. Adaletin olmadiği ülkelerde ne güvenlik nede mutluluk vardir .

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 16 Haziran 15:46

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi