Siverek TMO’nun kapısına kilit mi vuruluyor?

Siverek’teki TMO’nun kapısına kilit vurulacağı söylentileri üzerine Siverekli çiftçide endişe başladı. TMO’nun kapatılmasıyla tarıma büyük zarar verileceği ve çiftçinin, tüccarın kucağına itileceği ifade ediliyor.

Siverek’te bulunan ve yaklaşık 20 dönümlük alanda kurulu bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) alan ve tüm depoları Siverek Belediyesine 7 milyon TL’ye satıldığı ve devir işlemlerinin gerçekleştiği belirtiliyor. Bu alanın Siverek ilçe merkezinde büyük ve yaşanılabilir bir park alanı olarak düzenlenmesine hiç bir Siverekli'nin itiraz etmediği ancak tarım ve hayvancılık açısından bazı çekincelerinin olduğu ifade ediliyor. Söz konusu ofisin kapatılmasıyla hem çiftçilerin hem de buradan ekmek kazananların büyük mağduriyet yaşayacakları kaydediliyor. Kurumun tamamen kapatılmasına itiraz eden Siverek’teki vatandaşlar endişelerini şöyle dile getiriyor:

ÇİFTÇİ TÜCCARIN ELİNE DÜŞÜYOR

300 bin nüfuslu bir ilçede tek geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Satılan bu yer yerine çok daha modern, daha büyük ve şehrin dışında yeni bir T.M.O yapılması gerekirken bu kurum kapatılıyor.

Siverek T.M.O (0fiste) yaklaşık 30 kişi çalışıyor. Bunlar işlerini kaybediyorlar.

Yüzlerce hatta binlerce kamyoncu buradan ekmek kazanıyordu. Bu yerin kapanması ve yerine yenisinin yapılmaması nedeniyle bunlar işlerini kaybediyorlar. Siverek’te bulunan kayıtlı 10 bin çiftçinin kara gün dostu olarak kabul edilen bir kuruma anahtar vuruluyor.İç Anadolu’da köylerde bile kurulan TMO, 300 bin nüfuslu ve tarımın merkezinde olan Siverek ilçesinde bu kuruma anahtar vuruluyor. Bu kurumun kapanması demek Siverek’te bulunan 10 bin çiftçinin tüccarların eline düşmesi, malını iyi fiyatla zamanında satılmaması demek. Bu kurumun kapatılması burada ucuz satılan pirinç, yağ, fındık, kış aylarında arpanın Siverekliler tarafından alınmaması demek. Siverek tarımın can damarı olan bir kurumu, binaları, depolarını ve personelini kaybediyor. Ticari bir kurum Siverek’ten çekiliyor ve yerine yenisi kurulmuyor.

Bu kurum kapatılırken daha büyük, daha modern bir yeni yerde kurulması gerekirken alınan bilgilere temeli kapatılıyor.

18 Nis 2016 - 11:58 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi