Şanlıurfa'nın toprağı zengin, insanı fakir!

Türkiye'nin gelir haritasında Şanlıurfa yine fert gelirinin en düşük olduğu iller arasında yer aldı. İşte Şanlıurfa'da fert başına düşen gelir...

Türkiye’de geçtiğimiz yıl itibariyle en yüksek gelir Ankara’da görülürken, gelir dağılımındaki eşitsizliğin en düşük tespit edildiği bölge ”Zonguldak, Karabük, Bartın” ve “Erzurum, Erzincan, Bayburt” oldu.

Ajans Press, Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) verilerinden faydalanarak Türkiye’nin gelir haritasını çıkardı. Ajans Press’in derlediği bilgilere göre Türkiye’nin en yüksek gelire sahip bireyleri Ankara’da yaşıyor. Ankara, 26 bin 486 liralık fert geliriyle İstanbul’u 445 lira farklı geride bırakarak Türkiye’nin en yüksek gelire sahip kenti oldu. Türkiye genelinde 2015 yılında ortalama 16 bin 515 lira olan fert geliri geçtiğimiz yıl 19 bin 139 liraya yükseldi. Ajans Press ve PRNet’in gerçekleştirdiği ortak medya araştırmasında, gelir düzeyi konulu bin 987 haber yansıması tespit edilirken harcamalarla ilgili 19 bin 167 haber yapıldığı tespit edildi.

GELİR ADALETSİZLİĞİ ARTIYOR

Türkiye İstatistik Kurumu’ndan (TÜİK) edinilen bilgilere göre geçtiğimiz yıl fert gelirinde Ankara’nın ardından 26 bin 041 lira ile İstanbul, 23 bin 612 lira ile İzmir en yüksek gelirli iller oldu.

Hane halkında kullanılabilir fert gelirinin en düşük olduğu bölgeler ise 8 bin 679 lirayla “Mardin, Batman, Şırnak” ve Siirt olurken bu bölgeleri bin 794 lira Şanlıurfa-Diyarbakır, 11 bin 88 lira ile de “Van, Muş, Bitlis, Hakkâri” bölgeleri izledi. Zenginlerin gelirinin yoksulların gelirine oranının en yüksek olduğu bölge ise 8.1 kat ile Mersin-Adana oldu. Bu oran İstanbul’da 7.4 kat olarak hesaplandı. Öte yandan dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise yüksek gelire sahip yüzde 20’lik grubun gelirinin, en düşük paya sahip yüzde 20’lik gelir grubunun 7.7 katı üzerinde olması oldu.

İşsizlik sorunun çözümü olarak tarım görülürken, zengin topraklara sahip Şanlıurfa'daki gelir seviyesinin ne zaman yükseleceği merak konusu oldu.

AJANS URFA

02 Eki 2017 - 06:53 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi