Samsunlu öğretmen isyan etti: “15 yıllık daireye 3 bin lira kira”

Şanlıurfa’da 15 yıllık daireye aylık 3 bin lira fiyat çekilmesine ve evin zincir markete yakın olmasından dolayı fazladan 200 lira istenmesine isyan eden öğretmen, Urfalılara “Nasıl vereceksiniz bunun hesabını Allah’a?” diye sordu.

Şanlıurfa’da yaşayan Samsunlu bir öğretmenin kirafiyatlarıyla yaptığı nokta tespit sosyal medyada büyük beğeni topladı. 1 yıldır Urfa’da yaşayan öğretmen, Urfa’da 15 yıllık daireye aylık 3 bin lira kira istenmesine isyan etti. Samsun’da aylığı 2 bin lira olan kiralık evlerin denize yakın olduğunu aktaran öğretmen, Samsun’daki yakınlarının Urfa’da evine ödediği kirayı duyduğunda baygınlık geçirme noktasına geldiklerini söyledi. Urfalılara “Nasıl vereceksiniz bunun hesabını Allah’a?” diye soran öğretmen, “Sorun yok. Allah var. İlla hesaplaşacağız ahirette” dedi.

“ADAM KİRAYI DUYUNCA BAYGINLIK GEÇİRİYORDU”

Samsun’un en güzel ilçelerinden biri olan Atakum’da oturan bir arkadaşının ailesine misafir olduğunu anlatan öğretmen, “Oturduğum yeri söyleyip 2000 bin lira kira verdiğimi söyledim adam baygınlık geçirecekti burada o fiyata denize, tramvaya, dolmuşa ve otobüse yakın yeni dairelerde oturursunuz dedi o fiyata dedi ve son derece haklıydı. Urfalılar adına ben utandım parayı veren ben olmama rağmen” ifadelerini kullandı.

“NASIL VERECEKSİNİZ BUNUN HESABINI ALLAHA”

Urfa’da evin bir zincir markete yakın olmasından dolayı fazladan 200 lira fiyat çekildiğini paylaşan öğretmen, “ Alafranga ile alaturkayı karıştırıp hem cahil hem aç gözlülük edip “ Alaturka tuvalet vardır” deyip fiyatı artırıyorsunuz. Alaturka tuvalet olmayan ev mi var Türkiye’de? Yatacak yeriniz yok. Nasıl vereceksiniz bunun hesabını Allah’a? tutturmuşsunuz 35 metre diye bir yol. Bir halt da yok. Cadde desen cadde değil, canlı desen o da değil. Fiyatı makul kılacak hiçbir sebep yokken Emniyet Caddesi’ndeki 15 yıllık daireye 3000 kira istiyorsunuz. Sorun yok. Allah var. İlla hesaplaşacağız ahirette” diye ekledi.

BİHA

17 Eyl 2021 - 12:54 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

05

Vatandaş - Kendi mülkü olsa sanki ucuza verecek. Utanma uyan beyefendi. Adam 600.000 TL vermiş 2000 çok değil.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Eylül 12:54
04

abbas - adam haklı nasıl hesap verecekseniz isotçular yandaşlar şakşakçılar müslümansınız ya hani Allahın belaları

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Eylül 12:54
03

Vatandaş - Samsunlu sende illa lüx semtte oturma. Bağlarbaşında 500-600 e ev var git otur. Seni zorla Karaköprü yada Yenişehir e götüren yok. Kaldı ki senin memleketine bak. Orada da kiralar bu seviye de. Kiracı evi tutunca ev sahibine düşman oluyor. Kimse size zorla ev vermiyor. Ha bu arada evleri olan zengin biri değilim. Objektif olun bu evler sizin olsa düşük fiyata verirmisiniz? İyi adam 500 bin para versin 500 TL kira alsın öyle mi. İşinize geldiği gibi konuşmayın hakikati konuşun. Sahibinden e girin herhangi bir ilde kiralık ev aratın. Kiralık arttığınız semtte ev fiyatlarına bakın sonra.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Eylül 12:54
02

Kiracı - Urfa'da ev kiraları İstanbulla yarışıyor. Böyle bir şey kabul edilemez. İnsanlarda vicdan kalmamış asgari ücret "net" 2825₺ biraz kendinize gelin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Eylül 12:54
01

Taha malikoglu - Samsunlu arkadaş yalan söylemiş.Samsun için sahibinden kiralık ilanlarına baktım urfadan yüksek.Ayrıca maliyetler ev fiyatlarını artırdı bu da kirayı artırdı çünkü 500.000 e satışı yapılan evin 2000 e kiraya gitmesi kadar mantısız bir şey olamaz bu ekonominin genel durumu ile alakalı urfa ile değil.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Eylül 12:54

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi