Önal: “Bu evler çamurla mı yapılıyor?”

Şanlıurfa’da son 1 yıl içerisinde artan kira ve ev fiyatları vatandaşların tepkisini neden oluyor. İnşaat ve yapı sektöründe de fiyatların orantısız artması nedeniyle tepkisini dile getiren Şanlıurfa Müteahhitler Birliği Başkanı “Kira fiyatlarının yapı malzemeleriyle ne alakası var diyorlar peki bu evler çamurla mı yapılıyor.” dedi.

Ülke genelinde son 1 yıl içerisinde hem konut hem de kirafiyatları çok fazla arttı. Şanlıurfa’da da artan fiyatlar nedeniyle kente atanan öğretmenler ve evlenmek isteyen vatandaşlar kiralık ev bulma konusunda çok sıkıntı çekiyor. Konut, kira ve yapı malzeme fiyatlarının artması nedeniyle geçtiğimiz günlerde Şanlıurfalı müteahhitler işi durdurma kararı almıştı. Artan fiyatlar nedeniyle Şanlıurfa Müteahhitler Birliği Başkanı Mustafa Önal da tepkisini ortaya koydu.

ÖNAL: “KİRA FİYATLARI YERİNDE DURUR MU?”

Artan kira ve konut fiyatlarının sebebinin yapı malzemelerinden kaynaklı olduğunu belirten Mustafa Önal, “Demirin tonu 2500 TL’den 7000 TL’ye yükseldi ve çimentonun tonu 135 TL’den 420 TL’ye yükseldi. Bir ülkede kira fiyatları yerinde durur mu efendim. Kira fiyatları bu malzemelerle ne alakası var diyorlar peki bu evler çamurla mı yapılıyor.” diyerek tepkisini dile getirdi.

BİHA

15 Eyl 2021 - 15:27 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

06

Tev tev tev - Gidin diyarbakır a insana sosyal hayata verilen yeni yerleşim yerlerini görün. Birde nefes alamayan karaköprü yü.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Eylül 15:27
05

ÇAMURLA YAPILMIYOR AMA BİR DAİRENİN MALİYETİ ORTADA 2 MİLYONA EV VAR URFADA DERSİN NE MANZARASI VAR BU ZİHNİYETLE BİR YERE VARILMAZ, ALLAHTAN URFADA DENİZ YOK YOKSA NELER OLURDU VAY HALİMİZE - ALLAH İYİ ETSİN

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Eylül 15:27
04

Bozan - Zeynel Abidin din oğlu din uyuma kentteki konut sıkıntısı için daha ne zaman adım atmayı bekliyorsun.Kira fiyatları aldı başını gidiyor.Dağ eteğinde belediyeye ait araziler var.Neden halka ucuz konut projesi başlamıyorsunuz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Eylül 15:27
03

Urfalı 2 - Başka şehirlerde bu maliyetler yok mu?

Urfa'da ev kira ve fiyatların ortalaması dahi Antebin 2 katı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Eylül 15:27
01

Bir Dost... - Bu metin baydilli kadar beceriksiz bir bld başkanı başka yerde yoktur. Karaköprğde en ucuz ev 500 bin ile 3 milyon Tl arası.

*Yeşil alan sıfır.

*çukursuz yol yok.

*mütahitlere torpilin kralı yapılıyor. Allah rızası için biri okutsun bu mesajı ona. Nikah ve düğünlere katılmaktan ilçe afedersiniz pislikten geçilmiyor yeni gelişmekte olan bi yerde bunları yapamamak beceriksizliktir keşke antep veya diyarbakır yönetse bizi...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Eylül 15:27

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi