Millet metroyu-treni kaptı, biz Haşimiye'den dönemedik!

Şanlıurfa'da son yılların önemli gündem maddelerinden biri olan trambüs konusunda maddi durumunu bahane ederek kenti yaya bırakan yüklenici firma, farklı il ve ülkelerdeki projelerine devam ediyor.

Trambüs, Şanlıurfa'da son yıllarda en çok tartışılan konulardan biri oldu. Karşı çıkanlar, destek verenler, olur-olmaz diyenler derken, projenin temelleri atıldı.

Bir önceki dönem Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı olan Nihat Çiftçi'nin hayata geçirmeye çalıştığı proje için yaklaşık 70 milyon lira harcanacağı ve Bozankaya adlı firmanın yüklenici olduğu açıklandı.

Haziran 2018'de bitmesi gereken proje, 2019'un sonuna gelinmesine rağmen olduğu yerde sayarken, yüklenici firmanın maddi sorunları nedeniyle projeyi tamamlayamadığı duyurulmuştu.

Ancak aradan geçen sürede Şanlıurfa'daki projeden çekildiği açıklanan firma, Konya'da metro, Bursa'da ise hızlı tren projelerini hayata geçirdi. Yurtiçindeki projelerin yanı sıra yurtdışında da projelere girişen firma, Romanya'nın Bükreş kentindeki troleybüs projesine giren tek firma oldu. Şanlıurfa'da ise dönemi Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile firma arasında nelerin yaşandığı ve projenin neden askıya alındığı hala gizemini koruyor.

Trambüs konusunda son durum bu şekilde olurken, yaşananlar; millet metroyu, hızlı treni, troleybüsü kaptı, biz ise trambüsle Haşimiye'den dönemedik dedirtti.

BİHA

04 Kas 2019 - 13:12 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

02

Urfalı zaza - Trambüs haşimiyeden dönemedi ama, bazıları köşeyi dönmüş anlaşılan.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Kasım 13:12

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi