Merkez Bankası’ndan yeni karar!

TCMB, zorunlu karşılık oranlarında değişiklik gerçekleştirdi. Döviz cinsinden mevduat ve katılım fonuna uygulanan zorunlu karşılık oranları 200 baz puan artırıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), zorunlu karşılık oranlarında değişikliğe gitti. Döviz cinsi mevduat için zorunlu karşılık oranı tüm vadelerde 200 baz puan arttırılarak yüzde 25 oldu. TL zorunlu karşılıkların altın cinsinden tesis edilmesinde üst limit yüzde 15'ten yüzde 10'a düşürüldü.

Merkez Bankası'nın Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ'inde yaptığı değişiklikler, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, döviz cinsinden mevduat ve katılım fonuna uygulanan zorunlu karşılık oranları tüm vade dilimlerinde 200 baz puan artırıldı.

Bu kapsamda vadesiz, ihbarlı ve 1 yıla kadar tüm vadelerde mevduat ve katılım fonu hesapları için zorunlu karşılık oranı yüzde 25 olarak gerçekleşti.

Karar neticesinde oran 1 yıl ve daha uzun vadelerde ise yüzde 19 olarak belirlendi. Kararla TL cinsinden zorunlu karşılıklar 7,4 milyar TL, döviz cinsi zorunlu karşılıklar ise 3,8 milyar dolar artacak.

TCMB'nin zorunlu karşılık oranlarına ilişkin yaptığı değişiklikler yürürlüğe girdi.

BİHA

09 Kas 2021 - 08:23 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi