Karaköprü’de kadınlar hem üretecek hem de kazanacak

Karaköprü Belediyesi kırsalda yaşayan kadınlar için önemli bir hizmeti Hamurkesen Mahallesine kazandırdı. Mahalleye açılan halı dokuma merkezinde kadınlar hem üretecek hem de kazanacak

Karaköprü Belediyesi kadınlar için hayata geçirdiği hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Özellikle kadınların istihdam edilip ev ekonomilerine katkı sunması için çalışmalar gerçekleştiren Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin girişimleriyle ilçedeki Hamurkesen Kırsal Mahallesinde kadınlar için halı dokuma merkezi kuruldu.

Halı dokuma merkezinin açılışına, Baydilli’nin yanı sıra AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Sait Ağan, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ile kırsal mahalledeki vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde bir açıklama yapan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, kadınların kırsalda da olsa istihdamına yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Baydilli, “Bugün Hamurkesen Kırsal Mahallemizde halı dokuma merkezimizi açarak buradaki hanımların kendi el emeği dokudukları halılardan gelir elde etmelerini sağlıyoruz. Biz kadınların istihdamı, sosyal hayatta mücadelesi için her zaman birtakım çalışmalar ve projeler yaptık. Daha önce Akziyaret kırsal mahallemizde açtığımız halı dokuma merkezimizin aynısını burada da açtık. Hanımlar burada hem meslek öğrenecek hem de üretim yapıp ev ekonomilerine katkı sağlayacak kazancı elde edecekler. Halı dokuma merkezimiz ilçemize ve mahallemize hayırlı olsun” diye konuştu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal ise AK Parti belediyelerinin geçmişten bugüne kadınların istihdamı için önemli projelere imza attıklarını hatırlatarak, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin de kadınlar için çok güzel çalışmalar yaptığının altını çizdi.

Milletvekili Açanal, “Kadınlara fırsat verildiğinde ve alan açıldığında neleri başarabildiklerini görüyoruz. Burada da kırsaldaki kadınlara istihdam fırsatı verildi ve çok güzel çalışmalar yapacağına eminim. Metin Başkanımıza yaptığı bu güzel çalışmalar için teşekkür ediyorum” dedi.

Hamurkesen Mahalle Muhtarı Suphi Çakır da yapılan hizmetten büyük memnuniyet duyduklarını ve mahalle adına Başkan Baydilli’ye teşekkür ettiklerini dile getirdi.

BİHA

27 Eyl 2021 - 16:39 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

01

Fasafiso boş işler - Hele bir seçim gelsin göreceğiz kim kazanacak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Eylül 16:39

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi