Hibelerin Urfa’nın kalkınma sürecine etkileri

TKDK İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim; Harran Üniversitesi’nin davetlisi olarak ‘‘Destek Ve Hibelerin Şanlıurfa’nın Kalkınma Sürecine Etkileri’’ isimli panele katıldı.

Harran Üniversitesi’nin ev sahipliğinde; Kalkınma Ajansı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü temsilcilerinin katılımı ile yapılan panelde sunum yapan Dr. Sadık Yetim; IPARD I kapsamında yapılan yatırımlar, IPARD II programı kapsamında desteklenen sektörler, destek oranları ve başvuru koşulları hakkında detaylı bilgi verdi.

Dr. Yetim, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk ÇELİK’in talimatları ile kurum olarak çok önemli sektörlere öncülük etiklerini; Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar, Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme, başlıkları altında yatırımları %50 ile %70 arasında desteklediklerini belirtti.

Dr. Yetim, yenilenebilir enerji yatırımlarında 1 Megawatt (MW) kapasiteye kadar olan yatımlarda, 500.000 avro yatırım tutarının %65’ini desteklediklerini ve yatırımların KDV’den muaf olduğunu ifade ederek, Şanlıurfa’da yenilenebilir enerji yatırımlarına yoğun bir talep olduğunu sözlerine ekledi.

Sıralama kriterlerinde kadın yatırımcılara ve genç yatırımcılara ilave puan verdiklerini, 40 yaş altı genç yatırımcılara ise ilave %5 hibe verildiğini belirten Dr. Yetim, IPARDI programı kapsamında 222 projenin desteklendiğini, 27 Nisan 2016 tarihinde sona eren IPARD II Birinci Başvuru çağrı ilanında ise son beş yılın toplamından daha fazla proje aldıklarını belirten Dr. Yetim, yatırımcıların Şanlıurfa’ya ilgilerinin devam etmesinden memnuniyet duyduklarını söyledi.

01 Kas 2016 - 12:33 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi