Esnaf artık ödemeyecek! 1 Ocak itibari ile başlamıştı ancak...

İflas eden tüccar ya da işyerini kapatan esnaflara işsizlik maaşı ödenmesini sağlayan uygulama 2020 yılı itibariyle başladı. Esnafın işsizlik ödeneği için ayda en az 58.86 TL ödemsi gerekiyordu. Ancak bu ödeneğin önümüzdeki günlerde Meclis’e gelecek torba yasa teklifiyle ertelenmesi gündemde.

Bunların dışında işten kendi istek ve kusuru dışında çıkartılmaları da isteniyor. SSK’lı çalışanların yararlandığı bu haktan iflas eden ya da iş yerini kapatan Bağkurlu esnafın da yararlanması için ‘Esnaf Ahilik Sandığı’ kurulmuştu. Sistem 1 Ocak 2020’de devreye alınmıştı.

58 TL PRİMDEN KURTULDU

Bu tarihten itibaren sandığa prim toplanması gerekiyordu. Esnaf sandık için bu yıl, aylık en az 58.86 lira en yüksek 117.72 lira ödeyecekti. Ocak ayının primleri şubatta ödendiği için gelecek ay itibarıyla primlerin ödenmeye başlaması bekleniyordu. Ancak prim toplama uygulamasının önümüzdeki günlerde Meclis’e gelecek torba yasa teklifiyle ertelenmesi gündemde. Bu konuda sürpriz bir gelişme olmazsa esnaf sandık için bu yıl prim ödemeyecek. (Posta)

24 Oca 2020 - 08:35 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi