Erdoğan'dan açıklama: Rekorlar ardı ardına geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde istihdam daha da artacak. Konut ve otomobil piyasasında rekorlar ardı ardına geliyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu 5. Kesim Açılış Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Geniş bir alanda siyasi, askeri ve ekonomik mücadelenin başarıya ulaşması bu bakımdan hayati öneme sahiptir. Ülkemizin her adımını engelleme gayretlerinin gerisinde yürüyüşümüzü rayından çıkarma hedefi vardır. Asırlık uyanışımızı önlemeye çalışıyorlar. Milletimiz 15 Temmuz başta olmak üzere maruz kaldığımız her saldırıda istiklaline sahip çıkma iradesini ortaya koymuştur.

Türkiye'nin son 7 yılda maruz kaldığı kesintisiz saldırılar asıl ekonomimizi hedef almıştır. Salgınla böyle bir dönemde karşılaştık. Tüm devletlerin üzerinde yıkıcı ekonomik olumsuz etkileri olmuştur. Türkiye en az etkilenen ülkeler arasındadır. Salgın krizinin ilk günlerinden itibaren sosyal yardımlardan destek paketlerine kadar pek çok uygulama ile milletimizin yanında yer aldık.

35 milyar liralık bir kaynağı milletimizin istifadesine sunduk. Asıl olanın reel ekonomiyi ayakta tutmak olduğunu biliyoruz. İkinci çeyrekte daralma ile karşı karşıya kaldık. İnşallah üçüncü çeyreği herkesi memnun eden bir büyüme rakamı ile kapatacağız. İstihdam edilenlerin sayısı, salgının etkilerini en yoğun hissettiğimiz nisandan beri yükseliyor. Önümüzdeki dönemde istihdam daha da artacak. Konut ve otomobil piyasasında rekorlar ardı ardına geliyor. Turizmde 10 milyon sayısı yılı 15 milyon üzerinde turistle kapatacağımızı gösteriyor.

Bu durumdan ülkemizin kredi notunu düşürmek için pusuda bekleyen kredi derecelendirme kuruluşlarının hiç memnun olmayacakları kesindir."

AJANS URFA

19 Eyl 2020 - 14:49 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

01

Reşo - Yahu siz hangi ülkeden bahsediyorsunuz.damat ve kayınpeder

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Eylül 14:49

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi