Elektrik ve doğalgaza büyük zam!

Elektrik fiyatlarında 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere tüm abone gruplarına yüzde 15 zam, doğalgaza da yüzde 12 zam yapıldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) açıklamasına göre, elektrik üretiminde oluşan maliyet artışları nedeniyle tarifelerde değişikliğe gidildi. 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere elektrik fiyatlarında tüm abone grupları için yüzde 15 oranında artış yapıldı. Mesken abonelerince 100 kilovatsaat elektrik enerjisi için vergi ve fonlar dahil 91,56 TL ödenecek.

Yapılan son zamla birlikte, elektrik fiyatları son 3,5 yılda yüzde 122 zamlanmış oldu.

DOĞALGAZA DA YÜZDE 12 ZAM

Elektrik zammının yanı sıra doğalgaza da zam geldi.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) internet sitesinde, temmuz ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı. Yeni tarifeyle konut tüketimi için yüzde 12, sanayi ve elektrik üretim amaçlı santrallerinin tarifesinde ise yüzde 20 artış yapıldı. Buna göre, BOTAŞ’ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı, 1000 metreküp doğal gaz için 1488 lira 9 kuruş, sanayi abonelerine uyguladığı fiyat ise 1783 lira 35 kuruş olarak belirlendi.

BİHA

01 Tem 2021 - 08:18 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

05

Ceza millete - Allah a havale ediyoruz. Olurda bu kadar mı olur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Temmuz 08:18
03

Başından sonuna aynı - Hırsızların yolsuzluğun, ihtiyacı olmadığı halde bağ fıstık sahibi olup devletten yardım alan açgözlülerin, trilyonluk yeşil kartlıların peşine düşülmesin. Millete zam bindirilsin. La hiç Allah tan korkmazmısınız. Utanmaz reziller.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Temmuz 08:18
02

OH OLSUN. - OOOOOOHHHH TEROR ORGUTUNE KAYNAKLAR KESILDI YA OOOOOOHHHH ARTIK TEROR ORGUTUNE PARA GITMIYOR...OOOOOHH ZAMLAR GELDI YINE OOOOOH RAHATLADIK...)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Temmuz 08:18
01

zugurt aga - milletvekili meclis lokantasinda adana purzola kebablsri 9 tl den yiyerken.biz yarım ekmek donere muhtaçıź.yiyin göbeginiz catlayana kadar yiyin.ama gün gelecek o başını hastanede son nefes verdiginde hakkim haram olacak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Temmuz 08:18

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi