Ekmek fiyatını da üretimini de etkileyecek karar

Ekmeğin tesliminde uygulanan KDV oranı, katkı maddesi yüzde 5'i geçmeyen ekmeklerde yüzde 1, bu oranı geçen ekmeklerde ise yüzde 8 olarak uygulanacak.

Ekmeğin tesliminde uygulanan Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarına, kullanılan katkı maddeleri itibarıyla açıklık getirildi. KDV, katkı maddesi yüzde 5'i geçmeyen ekmeklerde yüzde 1, bu oranı geçen ekmeklerde ise yüzde 8 olarak uygulanacak.

Bakanlar Kurulu'nun "Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar"ı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, ekmekte kullanılan "çeşni maddeleri, diğer tahıllar, soya unu, baklagil unları, yağ, süt, süt ürünleri, bitkisel lif ve benzeri maddeler" gibi katkı maddelerinin yüzde 5'i geçmemesi durumunda Katma Değer Vergisi (KDV) oranı yüzde 1 olacak.

Kullanılan katkı maddelerinin yüzde 5'i aşması durumunda ise ekmek, "katkılı ekmek" olarak değerlendirilerek, tesliminde KDV yüzde 8 olarak uygulanacak.

05 May 2016 - 13:02 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi