Cumhurbaşkanı 300 fabrika açılışı yaptı! 45 bin istihdam

Gaziantep 5. Organize Sanayi Bölgesi’nde "300 fabrika"nın toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 4 bin kişinin istihdam edildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep 5. Organize Sanayi Bölgesi’nde 300 fabrikanın toplu açılış törenine katılarak, bir konuşma yaptı.

“FABRİKALAR, GAZİANTEP'İN İHRACATINA 1 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE KATKI SAĞLAYACAK”

Açılışı yapılan fabrikaların tekstil, gıda ve ambalaj sektörlerinde yoğunlaştığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Toplamda 15 milyar liralık yatırım bedeliyle hizmete giren bu fabrikalarda, 45 bin vatandaşımız doğrudan istihdam imkânına kavuştu. Dolaylı istihdamı da hesaba kattığımızda bu sayı 100 bini aşıyor. Tabii işin bir de dış ticaret ve döviz kazandırma boyutu var. Tam kapasite üretime geçilmesiyle bu fabrikaların, Gaziantep'in ihracatına 1 milyar doların üzerinde katkı sağlaması bekleniyor” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüştüğü, bir araya geldiği iş insanlarına Gaziantep’i örnek bir şehir olarak gösterdiğini belirterek, “Afrika'dan Ortadoğu'ya, Avrupa'dan Asya ve Amerika'ya kadar dünyanın 100'ü aşkın ülkesinde sizlerin ürünleriyle karşılaşıyoruz. Sadece tekstilde değil, gıdadan kimyaya, ambalajdan metal ve makine sanayiine uzanan çok geniş bir yelpazede Gaziantepli firmalarımız ihracat gerçekleştiriyor. İhracatta Türkiye'nin marka şehirlerinden olan Gaziantep'in, önümüzdeki dönemde bu başarı grafiğini daha da yukarıya taşıyacağına inanıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Teknopark sayısını 5'ten 85'e yükseltirken 600'ün üzerinde AR-GE ve Tasarım Merkezi kurulmasını sağladıklarının altını çizerek. Gaziantep'in tüm bu imkânları en iyi şekilde kullanan ve en büyük atılımı yapan şehirlerin başında geldiğini kaydetti.

“HEDEFİMİZ GAZİANTEP'İ ÇOK DAHA İLERİLERE TAŞIMAKTIR”

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gaziantep ihracatı 2004 yılında 1,2 milyar dolar düzeyindeyken 2019 yılında bu rakam 7,5 milyar dolara ulaştı. Aynı dönemde şehrin toplam millî geliri 8,5 milyar liradan 70 milyar liraya yakın bir seviyeye yükseldi. Hedefimiz Gaziantep'i çok daha ilerilere taşımaktır. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, dayanışmamıza sıkı sıkıya sarıldığımızda aşamayacağımız hiçbir engel yoktur” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara ve Bursa’dan sonra Gaziantep'te 1 model fabrika kurulacağı müjdesini vererek, Kasım ayında bu fabrikanın açılacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından, beraberindekilerle tesislerin açılışını yaptı. Açılışta kesilen kurdele, programın yapıldığı alana getirilen yerli makinada üretildi.

BİHA

26 Eyl 2020 - 21:18 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

04

Refah lı - Bir kısmı çoktan faaliyete geçmiş olan fabrikalar.yinede sahiplerine Allah yardim etsin bu ekonomik çoküşte Allah yardimcilari olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 21:18
03

Hakan - Bizimde balonumuz var gobeklitepe balonu yeter bize.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 21:18
02

VATANDAŞ - BİZİMDE BALONUMUZ VE PATENTİ G.ANTEP'TE OLAN FISTIĞIMIZ AR

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 21:18
01

Faruk - Yapana Aşk olsun

Helal olsun

İNŞALLAH örnek olsun

Memleketime

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 21:18

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi