Çiftçi: DEDAŞ'a ödeme yaptık

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, DEDAŞ'la olan soruna değinerek, "Bugüne kadar DEDAŞ'a ödemelerimizi yapıyoruz. Toplam 411 milyon TL, nakit olarak DEDAŞ'a ödeme yapılmış. Biz taahhüt ve ödemelerimizi yapan bir kurumuz. Bizim 160 milyon TL alacağımız var. Enerji fiyatlarına yüzde yüz zam yapıldı" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi Şeref Salonunda düzenlediği basın açıklamasıyla, kentte gerçekleşen program ve etkinlikleri değerlendirdi.

Kuveyt ile olan temaslarında yatırım sözü aldıklarını söyleyen Çiftçi, Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) ile olan soruna ilişkin de açıklamalarda bulundu.

"MÜZİK ŞEHİR ŞANLIURFA"

Şanlıurfa'nın müzik kültürü için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Nihat Çiftçi, "Akademisyen olarak çalışan ve bilimsel olarak bildirilerini hazırlayan, Şanlıurfamızın renkliliğini ortaya çıkartacak uygulamalar yapıyoruz. Şanlıurfa bir müzik şehridir, geçmişinde gururla bahsedeceğimiz sanatçılar var. Bizlerde Büyükşehir Belediye Başkanlı ve Dış Strateji İlişkiler Daire Başkanlığı olarak, Birleşmiş Milletler anlamında müracaatlarımız var. UNESCO Kültür Miras Listesine somut olmayan varlıklar noktasında, müzik şehir noktasında müracaatlarımız oldu.Müracaatımız ön kabul olarak gerçekleşti. Tabi ki kriterleri sağlamakta emek istiyoruz. Hem kaynak olacak, bilimsel kaynakları toplayacağız" ifadelerini kullandı.

ATIK SU ARITMA TESİSİ

Pazartesi günü atık su arıtma tesisinin açılışını gerçekleştireceklerini kaydeden Çİftçi, "Programlarımız Pazarteside Şanlıurfa'nın en büyük yatırımlarından, ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüzün 3 yılda Şanlıurfa Merkez Atık Su Arıtma tesisini yaptı, bitirdi. Bu tesisimiz bölgemizde gerçekleşen en büyük yatırım olarak kayda geçti. Bu tesisimizin hizmete alınması, yerinde olacak. Pazartesi saat 14.00'de hareket edeceğiz, tüm hemşerilerimi davet ediyorum" dedi.

ULAŞIM ZİRVESİ

Şanlıurfa'nın Ulaşım Zirvesi Programı'na ev sahipliği yapacağını söyleyen Çiftçi, "Salı günü yine programlarımız, bu defa Uluslararası bir programa ev sahipliği yapıyoruz. Buda akıllı bir şekilde hareket eden şehrimizin, Şanlıurfa Ulaşım Zİrvesi'ne ev sahipliği yapacak. Toplam 160 ülkeden katılımcı olacak. Salı günü başlayan zirvemizde, 8 ilçemize araç tesisi yapılacak, salı günü saat 11.00' gerçekleşecek. Tören saat 16.30'da BELSAN Garajımızda yapılacak" sözlerine yer verdi.

KİTAP FUARI

Kitap fuarına ilişkin Çiftçi, "İnsan kaynağını en üst seviyeye çıkarabilen, gençlerimiz zevkle gelebileceği, 100'ün üzerinde yayın evinin katıldığı, 100'ün üzerinde yazarın imza gününün yapıldığı kitap fuarımız olacak" açıklamasında bulundu.

"YATIRIM SÖZÜ ALDIK"

Kuveyt ile olan temaslar doğrultusunda, yatırım sözü aldıklarını belirten Çiftçi, "Kuveyt'te Şanlıurfamızı çok güzel temsil ettik. Şanlıurfa'nın hizmet noktasındaki tüm kamu kurum ve kuruşlarıyla ordaydık. Tabi ki iş ve ticaret borsa temsilcisi arkadaşlarımızda ordaydı. Güzel programdı, çok güzel geçti, çok heyetle bir araya geldik. Şanlıurfa'nın projelerini tanıttık, yatırımcıları davet etti. Özellikle yerelden kalkınma noktamız, gerek tarım, ulaşım, sanayi alanlarında yatırım sözlerini aldık. Bizler kendimizi iyi ifade etmemiz lazım" diye konuştu.

"BİZ VATANDAŞIN YANINDAYIZ, ZAM YAPMAYIZ"

DEDAŞ ile Belediye arasında yaşana soruna değinen Çiftçi, ödemelerin yapıldığını söyleyerek sözlerine son verdi: "Bugüne kadar DEDAŞ'a ödemelerimizi yapıyoruz. Tabi son 3 aydır, gerek vergi maliyetlerini yüksekliğinden dolayı, gerekse de halkımız için Şanlıurfa benim için çok önemli. Büyükşehir Belediyesi olarak 82 milyon ödeme yapmış durumdayız. ŞUSKİ Genel Müdürlüğü olarak da 331 milyon 180 bin TL ödeme yapılmış. Toplam 411 milyon TL, nakit olarak DEDAŞ'a ödeme yapılmış. DEDAŞ bizim için önemli bir kurum, biz taahhüt ve ödemelerimizi yapan bir kurumuz. Çünkü Şanlıurfa'yı temsil ediyoruz, burada ki bütçeyi doğru yönetmemiz lazım. Dün bir girişimleri oldu ama hemen devreye girer girmez çözdük. Bizim 160 milyon TL alacağımız var. Enerji fiyatlarına yüzde yüz zam yapıldı. Biz suya zam yapmadık, biz vatandaşımızın yanındayız. Biz vatandaşın ekonomisini zorlayacak kararlar vermeyiz. Bugünde genel kurulumuz ödemeyi yaptı, bunlar kurumlar arasında olur."

Özlem DİKMEN/AJANS URFA

16 Kas 2018 - 09:25 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi