Büyükşehir’den istihdam atağı! Binlerce kişiye iş imkanı

20,4 yaş ortalamasıyla Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa’da Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) hayata geçirilen Ayakkabıcılar Sanayi Bölgesi Projesi kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi de 6 adet fabrika kurarak Şanlıurfa’nın üretim ve istihdamına doğrudan katkı sağlıyor.

Şanlıurfa’da ayakkabı sektörünün geltirilmesi adına atılan adımlar ve hayata geçirilen projeler meyvelerini vermeye başladı. Şanlıurfa, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürüttüğü Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı ile ayakkabı üretim merkezi oluyor. 2017’de başlatılan Ayakkabıcılar Sanayi Bölgesi Projesi’nin ilk ayağı, 2019’da tamamlandı. İnşa edilen 13 fabrika Şanlıurfalı gençlere ekmek kapısı olurken artan talepler nedeniyle 6 yeni fabrikanın yapılacağı projenin ikinci ayağına geçildi.

İlk etap projelerinin faaliyete girmesinin ardından İkinci etabın hayata geçebilmesi adına Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin gayretleriyle 2020 yılı cazibe merkezlerini destekleme programına bir proje sunuldu. Proje, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürüttüğü Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında kabul edildi.

4 BİN 500 KİŞİYE İŞ İMKANI

Şanlıurfa’da en önemli sorunlardan birinin işsizlik olduğu düşünüldüğünde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin kuracağı 6 adet fabrika sayesinde 3 vardiya halinde 4 bin 500 kişinin ayakkabı sektöründe istihdam edilmesi hedeflenirken proje ile yıllık 30 milyon çift ayakkabı üretimi ve yüzde 40 kadın istihdamı hedefleniyor. Fabrika yapım çalışmalarının hummalı bir şekilde sürdüğü Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Şanlıurfa’nın üretim ve istihdamına önemli ölçüde katkı sağlanacak. Yapılacak fabrikalarda 3 vardiya halinde 4500 kişiye iş imkânı sağlanmış olacak.

BİHA

19 Eyl 2021 - 00:13 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

04

Urfamm - Bu haber 2020 aralıktan belli kaç defa atıldı altı fabrika acaba kimler alınacak ne şekilde alınacak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Eylül 00:13
03

Cak cuk lara sabrı kalmadı milletin - La de hadıvla hadı. 1 senedir oluyor, olacak, yapılacak. Bu cak lardan kurtulalım artık

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Eylül 00:13
02

Vekiller sağolsun - İnşAllah oy potansiyeli var diye, zengin tarla destekleme çocukları ile doldurmazlar. Çiftçi olmayan şehrin çocukları hep geri planda ve yoksulluk çekiyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Eylül 00:13
01

.... - Yav arkadaş ben anlamıyorum fabrika açmak garibana iş imkanı sağlamak mükemmel birşey ama bunu bırakın özel teşebbüs yada devletin başka kurumları var ticaret sanayi il müdürlüğü gibi.. belediye belediyecilik yapsın alt yapı üst yapı yollar vs yapsın fabrika bence onun işi değil

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Eylül 00:13

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi