Büyükelçi Önen, ziyaretlerini sürdürüyor

Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, iki ülke arasındaki ilişkileri ileriye taşımak konusunda görüşmeler yaptı.

Büyükelçi Önen, ziyaretlerini sürdürüyor
Haber albümü için resme tıklayın

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, Çin’in Sichuan Eyaleti ve Chengdu şehrini 2 gün süreyle ziyaret ederek, iki ülke arasındaki ilişkileri her alanda daha ileriye taşımak konusunda görüşmeler gerçekleştirdi.

Buradaki ziyaretle ilgili konuşan Büyükelçi Önen, “2 gün sürecek çok yoğun bir program için Chengdu şehrine vardık. Ülkemizi tanıtmak ve ticaret imkanlarını arttırmak üzere önemli merkezleri ziyaret etmeye devam, durmak yok. Eyalet 82 milyon nüfusu ve Fortune 500 listesinin 347 tanesinin yer aldığı en hızlı gelişmekte olan şehri. 560 milyar dolar değerinde ekonomisiyle Sichuan Eyaleti ziyaretimize ticaret odası CCPIT ile başladık. Ülkemizin ticaret ve yatırım imkânlarını anlattık. Göstermiş oldukları ilgi çok memnun ediciydi ancak daha fazla tanıtım ve iş dünyalarının bir araya gelmeleri çok önemli. Çin'in en önemli süpermarket zincirlerinden Wumart, 1500 marketi ile 8 milyar dolar ciro yapıyor. İnsansız, yapay zekalı market uygulamaları ve online perakendeciliğin başarılı örneği. İhracatına başladığımız ve daha birçok ürünümüzün bu zincirde yer alması için önemli adımlar attık” dedi.

‘İLİŞKİLERİMİZİ HER ALANDA DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ’

Ziyaretinin Sichuan Eyalet Valisi ve Chengdu Belediye Başkanı ile devam ettiğini belirten Önen, “Sichuan Eyalet Valisi ve Chengdu Belediye Başkanı ile ikili ilişkilerimizi her alanda daha ileriye taşımak konusunda görüş birliğine vardık. Daha sonra Sichuan Üniversitesi rektörü ile de ülkemizden bir üniversite ile işbirliği konusunda mutabık kaldık. Daha sonra Planlama Sergi Salonu ve Bilim Şehri Sergi Salonu ziyaretimizde 4 bin yıllık Chengdu’nun son dönemde gerçekleştirdiği hızlı kalkınma çok etkileyici. Chengdu’nun önümüzdeki dönemde Pekin, Şanghay ve Guangzhou gibi Çin’in önde gelen şehirleriyle birlikte anılacağına inanıyorum” diye konuştu.

SON DURAK SİCHUAN HUANGCHENG CAMİ

Önen, günün sonunda tarihi Sichuan Huangcheng Camisine gittiğini belirterek, “Günün son durağı 1667 yılında inşa edilen Sichuan Huangcheng Camisi oldu. Camide muhafaza edilen eşsiz 400 yıllık Kuran tabletlerini ve elyazması eserleri inceledim. Paha biçilemez bu eserlerin yakın bir zamanda halka açık olarak cami içinde sergileneceğini de paylaşmak isterim” dedi.

BİHA

27 Eyl 2019 - 18:38 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi