Başkandan isotçulara müjde!

​Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentin en kıymetli tarım ürünlerinden birisi olan isot konusunda önemli bir çalışma aşamasında. İsot imalatçılarına 960 dönüm arsa tahsis edileceğini müjdeleyen Başkan Çiftçi, "Bugüne kadar mahalle aralarında, damlarda, kaldırımlarda, arsalarda isot kurutma alanları oluşturuldu. Şanlıurfa gibi turizm şehri olan bir şehre bu görüntüler yakışmıyor" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi, Eylül Ayı ilk meclis toplantısı bugün gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin başkanlık ettiği, basına kapalı gerçekleşen toplantıda ilk olarak İmar Komisyonuna havale edilecek konular görüşüldü.

Türkiye’nin önemli tarım kentlerinden biri olan ve birçok önemli tarım ürününe ev sahipliği yapan Şanlıurfa’da isot, yerli halk için önemli bir yere sahip. Başta kadın ve çocuklarla birlikte çok sayıda işçi tarafından önce yıkanan, daha sonra sap ve çöpleri temizlenen isotlar, geniş ve güneş gören alanlara seriliyor. Güneşin kavurucu sıcağında kurumaya bırakılan isotlar için genellikle boş arsalar, evlerin damları tercih ediliyor. Şanlıurfa’da binlerce aile artık geçimini isottan elde ettiği gelirle sağlamaya başladı.

96 HEKTAR YER HAZIRLANACAK

Urfa'nın bu önemli değeriyle ilgili, Büyükşehir Belediyesinin geçen yıl Ekim ayında başlattığı İsot Festivali, isota olan ilgiyi arttırırken, Büyükşehirden bir atak daha geldi. Eyyübiye ilçesi Çalışkanlar mahallesi, Evren Sanayi güneyinde yer alan yaklaşık olarak 96 hektar büyüklüğündeki alanın, isot üretim faaliyetleri için isotçular kooperatifine tahsis edilmesi mecliste görüşüldü. Daha sağlıklı, daha uygun bir proje oluşturmak için gündeme alınan karar, görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havale edildi.

ÇİFTÇİ: BU GÖRÜNTÜLER URFA'YA YAKIŞMIYOR!

Şanlıurfa'nın turizm şehri olduğunu ve arsalarda, damlarda isot kurutulmasının Urfa'ya yakışmadığını kaydeden Çiftçi, "960 dönüm inanıyorum ki isot işletmeciliği ile ilgilenen tüm aileler için gelecek anlamlı bir vizyon olacak. Çünkü bu yer düzeltildikten sonra kurutma tesisi, işletme tesisi daha temiz, daha hijyenik, daha doğru bir bölgede yapılmış olacak. Bugüne kadar mahalle aralarında, damlarda, kaldırımlarda, arsalarda isot kurutma alanları oluşturuldu. Fakat bundan sonra Şanlıurfa gibi turizm şehri olan bir şehre bu görüntüler yakışmıyor. Bunu bilen arkadaşlarımız çalışmalarını bitirdi. 18. ihtisas alanımızı tahsis etmiş oluyoruz. Bir sezonda 18 işkoluna yer vermiş oluyorsunuz. Ve bu yerler sadece kağıt üzerinde değil, arkadaşlar alana gidebilirler, tesisler kuruluyor. Onun için Şanlıurfa'nın kalkınması için orta ölçekli ve küçük esnaflarında desteklenmesi lazım. Bizim bu sistemimiz esnafımız arasında örgütlenme sistemini de getiriyor, kooperatifleşiyorlar. Ve hepsi aynı işle uğraşan olmak zorunda. Aksi taktirde planlamıyoruz ve tahsis etmiyoruz. İnşallah birçok esnafın yararlanacağı bu kararı yarın, öbür gün karara bağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Özlem DİKMEN/AJANS URFA

10 Eyl 2018 - 15:51 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi