Bakanlıktan valiliğe talimat! Sebze ve meyve fiyatına denetim geliyor

Sebze ve meyve fiyatlarındaki yüksek fiyat oluşumlarına karşı Ticaret Bakanlığı, 81 valilik aracılığıyla ticaret il müdürlüklerine talimat gönderdi. Talimatta denetimlerin artırılması istendi.

Son dönemlerde sebze ve meyvede yaşanan fiyat artışlarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurdaki hareketi bahane ederek yüksek kar amacıyla fiyatları yükseltenlere yönelik olarak "Çarşı pazarda, marketlerde fiyatlar, üreticiden alındıktan sonra aracılar vasıtasıyla tırmandırılıyor. Fiyatlar birbirini tutmuyor. Burada belediyelerimize büyük görevler düşüyor. Bu tür fiyat artıranları hesaba çekmeniz lazım" ifadelerini kullanmıştı.

Yüksek fiyatları değerlendiren Ticaret Bakanlığı, 81 valilik kanalıyla ticaret il müdürlüklerine yeni bir talimat gönderdi. Gönderilen talimatta, girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapanlara karşı denetim yapılabilmesine yönelik düzenlemeye yer verildi.

Buna göre bu yetki ile birlikte ticaret müdürlükleri marketler, pazar yerleri ve toptancı hallerinde meyve-sebze fiyatlarını denetleyecek ve bir aykırılık tespit edildiğinde ilgili firma ile ilgili işlem başlatılacak.

29 Oca 2019 - 06:28 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi