Bakan Soylu açıkladı: Köylere de bekçi alınacak

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, Kızılcahamam'da konuştu. Bakan Soylu, bir ilke imza atarak 2019 yılı için köylere bekçi alımı yapacaklarını söyledi. Köy bekçisi alımı ile ilgili nasıl bir sürecin başlatılacağı, kimlerin köy bekçisi alımına başvurabileceğine dair önümüzdeki günlerde açıklama yapılması bekleniyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yerel seçim çalışmaları ile ilgili gittiği Kızılcahamam'da bekçi alımları ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, 2019 yılı için bir ilke imza atarak, köylere bekçi alımı konusunda bazı açıklamalarda bulundu. Köy bekçisi statüsünde çalışacak adaylardan ne gibi şartlar aranacağı, köy bekçiliğine kimlerin başvurubileceği gibi konuların önümüzdeki gündelerde, yapılacak açıklamalarla açığa kavuşması bekleniyor.

Bakan Soylu yaptığı daha önceki yaptığı açıklamalarda 8 bin yeni bekçi alımı yapılacağını ve bu yeni alımla birlikte bir ilke imza atacaklarını söylemişti.

KÖYLERE DE BEKÇİ ALINACAK

Bakan Soylu yaptığı açıklamada Ankara ve İstanbul 'da bazı bölgelerdeki köylere de bekçi alımı yapılacağını söyledi.

SADECE İL VE İLÇELERDE ALIM YAPILIYORDU

Daha önce yapılan alımlarda bekçiler şehir merkezlerinde ve ilçe merkezlerinde istihdam ediliyordu. Bu alımda ise Ankara ve İstanbula yapılacak bekçi alımında bazı adaylar köylerde çalıştırılacak.

13 Mar 2019 - 09:13 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi