Bakan Fakıbaba: 3. ürün olarak yem ekilecek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba başkanlığında, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın ve akademisyenlerin katıldığı toplantıda çiftçilerin sorunlarının çözümü masaya yatırıldı.

Şanlıurfa'da ‘Kaliteli Kaba Yem Üretimi Geliştirme Projesi’ toplantısında Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba’nın talimatıyla Tarım İl Müdürlüğü, çiftçilere ilk etapta yem bitkisi üretmeleri için 25 bin dönüm arazide deneme ürünü ekimi yapacak. Toplantıda bu üretimin kademeli olarak 2 Milyon’a çıkarılması için görüş birliğine varıldı.

Toplantıda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba; “Kaliteli yem üretimi çok önemli. 5 ay süre ile boş bırakılan ve ara ürün elde edilemeyen tarım arazilerimize ara ürün yem bitkisi ve baklagil ekimi yapılarak, ülkemizin yem açığının kapatılmasını hedefliyoruz. Pamuk üretim alanlarında yem bitkisi üretimi projesi üzerine pilot deneme yapılması için tüm paydaşlarımızla bir araya geldik. Harran Üniversitemizin desteğiyle çiftçilerimizin üçüncü ürün olarak ekeceği yem bitkisi, hem Şanlıurfa’nın hem de Türkiye’nin ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Bakanlık olarak bundan sonraki tüm projelerimizde de Harran Üniversitemiz ile birlikte çalışacağız” dedi.

Projenin hayata geçirilmesi için Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Tarım İl Müdürlüğü ile ortaklaşa çalışmalar yürütüldüğünü dile getiren Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın; “Gerek Üniversite-Sanayi, gerekse Üniversite-Çiftçi işbirliği çalışmalarımız devam ediyor. Her alanda şehrimize ve ülkemize bilimsel anlamda katkı vermeye devam ediyoruz. Çiftçilerimizin her türlü sorununa çözüm üretilmesi için Ziraat Fakültemiz gece gündüz çalışıyor. Bu projede tohum ekiminden hasadına kadar çitçimize her türlü teknik desteği sağlayacağız. Ayrıca Veteriner Fakültemiz ile de bölgedeki hayvancılığın yaygınlaşmasına katkılarımız artarak devam edecek” diyerek böyle önemli bir projeye öncülük eden Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya teşekkür etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba başkanlığında Şanlıurfa'da düzenlenen ‘Kaliteli Kaba Yem Üretimi Geliştirme Projesi’ toplantısına Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Ziraat ve Veteriner Fakültesi Dekanları, akademisyenler, besicilik yapan işletme sahipleri ve çiftçiler katıldı.

AJANS URFA

26 Kas 2017 - 14:02 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi