Urfa’da online kariyer sohbetleri yapıldı

Harran Üniversitesi Kariyer Merkezi, ‘Kariyer Sohbetleri’ başlığında online eğitimler düzenledi.

Harran Üniversitesi’nde Nisan’da yapılması planlanan ‘Kariyer Fuarı’ etkinliği, koronavirüs salgını sürecinden dolayı ‘Harran Kariyer Sohbetleri’ online etkinliklerine çevrildi.

‘Harran Kariyer Sohbetleri’ online etkinliğinde, Harran Üniversitesi öğrencileri ve mezunlarının sektör temsilcileri ile bir araya getirilmesi hedeflendi. Ayrıca, CV hazırlama teknikleri, teknolojik alanlarda gelişmeler, öğrencilerin part-time, tam süreli çalışma ve staj etkinlikleri sürecinde firmalarla temas kurmalarının amaçlandığı etkinlikler kapsamında öğrencilere iş yaşamına dair önemli tüyolar verildi. O nline etkinlikler üç aşamada gerçekleşti.

Bu kapsamda yapılan ilk etkinlik, 11 Mayıs tarihinde Harran Kariyer Merkezinin resmi Instagram hesabından yapılan canlı yayınla Uçak Mühendisi-Mentor-Yalın Dönüşüm Koordinatörü Hakan Acar’ın katılımıyla gerçekleşti. Gerçekleşen online eğitiminde, ‘Kariyer Planlama ve Motivasyon’ başlığı altında küreselleşme sürecindeki fırsatlar, iş hayatındaki hayaller ve gerçekler, teknolojideki trendler ve engelleri fırsatlara dönüştürme konuları hakkında bilgiler verildi.

14 Mayıs tarihinde yapılan ikinci etkinlik ise Pazarlama İletişimi Müdürü Tuba Karadağ İyiokur’la ‘Kariyer.net’ten Kariyer Tüyoları’ başlığında gerçekleşti. Sertifikalı olan bu eğitimde, profesyonel CV hazırlama teknikleri, insan kaynakları uzmanlarının özgeçmişte önem verdikleri noktalar, iş arama sürecinde yapılması gerekenler, üniversite hayatı için genel tavsiyeler gibi konular ele alındı.

Harran Kariyer Sohbetlerinin sonuncusu ise 18 Mayıs’ta, Tempo Dijital İcra Kurulu Üyesi Hülya Karakaya ile ‘Tempo’da Kariyer Fırsatları’ başlığında; Tempo Akademi, Tempoda kariyer fırsatları ve mülakat süreçleri konularında Harran Üniversitesi öğrencilerine ve mezunlarına önemli bilgiler verildi.

BİHA

27 May 2020 - 11:43 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi