Siverek’te oturma eylemi

Siverek’te işitme engellilerin okuyabileceği bir okulun acilen açılması için oturma eylemi gerçekleştirildi.

Siverek’te oturma eylemi
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde işitme engelli öğrencilerin eğitim görebilmesi açısından onlara uygun bir okul açılması için oturma eylemi ve basın açıklaması gerçekleştirildi.

Oturma eylemine katılan Koçali Aymaz şu ifadelere yer verdi:

“Malumunuz, Şanlıurfa Siverek İlçesinde cumhuriyet tarihinden günümüze Siverek’te yüzlerce dezavantajlı grup olan “İşitme Engelli” çocuklarımız, koca bir okulda yüzlerce öğrencinin yer aldığı ve üzerinde “Özel Eğitim Sınıfı” yazılı birkaç sıra, bir yazı tahtası, birleştirilmiş sınıf şeklinde, işitme engelli eğitimi alanında eğitim almamış sınıf öğretmenleri tarafından, sözde eğitim verilmeye çalışılmaktadır. Bu öğrencilerin sınıfında, eğitimde kullanılacak ne bir araç ne de bir gereç, bulunmamaktadır. Üzerinde “Özel Eğitim Sınıfı” yazılarak çocukların engelleri yüzlerce öğrenciye teşhir edilip, öğrenciler aşağılanmakta ve öğrencilerin psikolojileriyle oynanmaktadır. Verilen eğitimin özel eğitimle ilgisi bulunmadığına üzülerek şahit oldum.İşitme engeli olan bir öğrencinin ilkokulda, ortaokulda ve lisede alması gereken eğitimi almadığı durumda bu öğrencilerin üniversite sınavlarında başarı şansı olur mu? Görevini yapmayan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri yüzlerce işitme engelli çocuklarımızın hayatını karartmıştır. Hatta hayatları söndürülen yüzlerce işitme engelli çocuğun elleri ildeki Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin yakasında olduğunu biliyor musunuz? Bir Siverekli vatandaş olarak protesto ediyor ve her konuda duyarlı olan Sayın Valimizin,bu konu hakkında da duyarlı olduğuna inanarak ilgilenmesini bekliyorum.”

BİHA

10 Kas 2019 - 14:48 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi