Öğrenciler YKS sürecinde nasıl ders çalışmalı?

Lider Özel Eğitim Kursu Kurum Müdürü Mahmut Yarcan ve rehberlik servisinin öğrencilerin YKS sürecinde nasıl ders çalışmaları gerektiği hakkında önemli bilgiler verdi.

Öğrenciler YKS sürecinde nasıl ders çalışmalı?
Öğrenciler YKS sürecinde nasıl ders çalışmalı?
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa’da Lider Özel Eğitim Kursu Kurum Müdürü Mahmut Yarcan ve rehberlik servisinin YKSsınavının öğrenciler için çok önemli bir süreç olduğunu kaydetti. Bu süreçte öğrencilerin b ilinç ve motivasyonu yüksek bir şekilde derslere çalışması gerektiğini vurgulayarak, özellikle eşit ağırlıkta sınava hazırlanan öğrenciler için püf noktalara değinildi.

Lider Özel Eğitim Kursu rehberlik servisinin aktardığı bilgiler şöyle:

“Geleceğimizi belirlemede büyük payı olan bir sınava hazırlanıyoruz. Bu sınava hazırlık süreci her öğrencinin hayatında en çok çaba gösterdiği zaman dilimidir. Bu zaman dilimini daha verimli geçirmek için iki şey çok önemlidir: Bilinç ve motivasyon. Bilinçli davranmak bu süreçte yaşayacağımız kaygılarla başa çıkmamızı sağlayıp motivasyon kaybımızı engeller. Bununla birlikte öğrencinin derslere karşı motivasyonu artar veöğrenci başarı merdivenini tırmanır. Her şeyden önce öğrenci çalışma konusunda motive olmalıdır. Eğer bir hedefiniz varsa ve bu hedefe ulaşacak istekle enerjiye sahipseniz yeterli motivasyona sahipsiniz demektir. Motive olmuş bir öğrenci hedefe ulaşabilecek yeterli güce sahiptir.

İnsanlar farklı şekilde motive olurlar. Bazı öğrenciler belirli dersleri dinlemekten zevk alırlar. Bu dersleri zorunlu olduğu için değil de ilgi ve merak ögeleri baskın olduğu için çalışırlar. Kimi öğrenciye sözel derslere çalışmak haz verirken kimi öğrenci ise bu hazzı sayısal derslere çalışırken alır. Bu süreçte öğrencinin duygusal davranmaması gerekir Örneğin;“Geometri dersini sevmiyorum”, “Matematikten nefret ediyorum” gibi negatif düşünceler bizi sınav sürecinde olumsuz etkiler. Yaşadığımız olumsuz deneyimler motivasyon kaybına neden olur. Konulardan geri kalmamız, kısa ve uzun vadeli hedeflerimizle alakasız çalışmalar yapmamız bizi hedefimizden uzaklaştırır. Her şeyden önce hedefe odaklanmamız gerekir. Haftalık, aylık, yıllık hedeflerimiz olmalıdır. Bu hedeflere ulaşmak için neler yapmalıyız? Gösterdiğimiz çaba hedeflerimizle doğru orantılı mı? Bu sorulara yanıt verdikten sonra sınava hazırlanan bir Eşit Ağırlık öğrencisinin nasıl çalışması gerektiğine dair cevabı biz verelim.

Eşit Ağırlık bölümünden hazırlanan bir öğrencinin diğer alanlara göre hedefine ulaşması pek kolay değildir. Öğrencilerin bu süre zarfında başarılı olması uygun teknikleriyle çalışmasına bağlıdır. Plansız çalışmalar bizi hedefe ulaştırmaz.Bu nedenle hangi derse nasıl çalışmamız gerektiğiyle ilgili birkaç şey sıralayabiliriz.

Türkçe:

Bildiğiniz gibi ÖSYM Türkçe dersinde anlam sorularına ağırlık vermektedir. Özelliklede paragraf soruları Türkçe sorularının çoğunluğunu oluşturmaktadır. Bu nedenle her gün düzenli bir biçimde ve süreye dikkat ederek paragraf soruları çözmeliyiz. Paragraf çözerken kendi duygularımızı sorulara yansıtmamalı, soru kalıplarını doğru okumalı ve her sorunun mutlaka çeldirici şıkları olduğunu da unutmamalıyız. Dil bilgisine gelince konulara tamamıyla hakim olunmalı ve konu ayrımı olmaksızın detaylı bir çalışma yapılmalıdır.

Matematik:

Matematikile ilgili karşılaşılan ana sorunlardan biri öğrencinin önceki yıllarda yeterli alt yapıyı oluşturamamalarıdır. Bu sorunun çözümünde uygun kaynakların kullanımı gerekli öğretmen desteğini sağlaması ve çözülemeyen soruların çözüm yollarının detaylıca öğrenilmesi önemlidir.

İşlem yeteneği zayıf olan öğrencilerin yapması gereken temel şey; yoğun soru çözümleridir. Yapılan pratiklerle konular daha iyi algılanıp, dikkat eksikliğinden kaynaklanacak yanlış çözümler engellenecektir.

Geometri:

Geometri dersinde şekillerin doğru algılanması çözümü kolaylaştıracaktır. Bunun için farklı kaynaklardan yapılacak yoğun soru çözümleri görsel mantığın gelişmesini ve başarının artmasını sağlayacaktır.

Sosyal bilimler

Sosyal bilimleralanındaki dersler için bol tekrar çok önemli. Çünkü sözel derslerin unutulma ihtimali daha yüksektir. Çalışmaya ilk olarak not çıkarmakla başlamalıyız. Konuyu iyi kavramalı ve konuyla ilgili test çözmeliyiz. Coğrafya çalışırken günlük yaşantınızla öğrendiklerinizi bağdaştırırsanız konuları anlamanız kolaylaşır. Tanımları bilmek yetmez Coğrafyayı bir bütün olarak algılayabilmek için iyi bir harita bilgisine sahip olmak gerekir.Tarih dersi için farklı soru tipleri çözmeniz faydanıza olacaktır. Bilgi sorularının yanı sıra yorum sorularını da çözmek büyük bir öneme sahiptir.

Edebiyat:

AYT’deEşit Ağırlık öğrencisi için en belirleyici derslerden biridir. Bu dersi çalışırken dönem özelliklerini detaylı bir şekilde bilmeniz gerekmektedir. Bununla birlikte yazar-eser ilişkisi, roman özetleri ve dil özelliklerini de bilmek gerekir.

Sonuç olarak iyi bir Eşit Ağırlık öğrencisi sözel derslere son derecehakim olmalıdır, Öğrencilerin yaptığı en büyük hatalardan biri de önceliği sayısal derslere verip sözel dersleri son iki aya sığdırmaktır.Bu durum öğrenciyi dönüşü olmayan bir yola sürükler. Bütün derslere yeterli düzeyde önem verip günlük haftalık ve aylık tekrarları mutlaka yapmak gerekir.. Matematik ve Geometri derslerinide buna paralel olarak devam ettirmelidir. Unutmayalım ki başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır.”

AJANS URFA

15 Kas 2020 - 10:43 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

07

Ahmet veli - Rehberlik servisi gerçekten çok verimli çalışıyor. Her hafta bilgilendirmeleri süper.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Kasım 10:43
05

Mehmet müdüroğlu - Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Kasım 10:43
04

ELİF DOLAP - Urfa'nın en iyilerinden. Çok verimli dersleri ve etütleriyle bence ilk sıradan yerlerini aldılar bile. Emegi gecen herkese ve saygı değer öğretmenlerime tesekkür ediyorum. (Hic bir başarı tesadüf degildir. )

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Kasım 10:43
03

Ömer Beyaz - Şanlıurfa'nın ilk ve tek TM özel öğretim kursu.

İşinin hakkını layıkıyla yerine getiriyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Kasım 10:43
02

Hedef HUKUK - Sadece TM kursu olan tek kurum. Diğer yerlerde TM cilere kıymet verilmezken bu kurum sadece TM ciler için çalışıyor. Başarılarını inceledim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Kasım 10:43
01

Ahmet - Daha önce öğrencim gitti hukuk fakültesini kazandı samimi ve dürüst çalışıyolar başkasının başarısını sahiplenmeden çalışıyorlar transfer başarı yapmıyorlar emeklerinden dolayı mehmet arslan ve ekibine minnettarız...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Kasım 10:43

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi