İpekyolda seminer yapıldı

İpekyol Gençlik Merkezi ile Şanlıurfa İl Müftülüğünün birlikte organize ettiği “Geleneksel Gençlik ve Aile Buluşmaları” seminerini gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyetlerine devam eden İpekyol Gençlik Merkezi ile Şanlıurfa İl Müftülüğünün birlikte organize ettiği “Geleneksel Gençlik ve Aile Buluşmaları” seminerini yapıldı. Seminere konuşmacı olarak Karaköprü İlçesi Vaizi Mustafa Hamurlu, İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm Aktabur, gençlik merkezi üyeleri, kursiyerler ve aileler katıldı.

Seminere konuşmacı olarak Karaköprü İlçesi Vaizi Mustafa Hamurlu buradaki sunumunda, “Çocuğun en mutlu olduğu yer kendi ailesidir. Annenin şefkati, babanın sevgisi, kardeşlerin desteği çocuğa doyumsuz bir huzur verir. Çocuğun sağlıklı yetişmesi, düzenli bir eğitim alması ve hayatında başarılı olması için, huzurlu bir aile ortamına ihtiyacı vardır. Anne, baba ve bütün aile fertlerinin tavır ve davranışları çocuk için ideal örneklerdir. Çocuk bu hareketleri benimsemeye çalışır. Bu sebeple anne baba ve aile fertlerinin, çocuğun kişilik ve karakter gelişimine etkileri çok fazladır. Anne baba çocuğun nasıl olmasını istiyorlarsa, önce kendileri öyle olmak zorundadırlar. Anne ve babanın ilk görevi, çocukların ihtiyaçlarını karşılamaktır. Çocukların ihtiyaçları temin edilirken ne israfa kaçılmalı, ne de cimrilik yapılmalıdır. Her iki husus da dinimizin uygun görmediği şeylerdir” sözlerine yer verdi.

ÇOCUKLARIN ANNE VE BABALARINA KARŞI GÖREVLERİ

Hamurlu, anne babaların olduğu kadar çocukların da ailelerine karşı görevleri olduğunu kaydederek, “Çocuklar anne ve babalarına karşı saygı ve şefkat göstermeli, istediklerini yerine getirmeli, onları memnun etmelidir” diyerek sözlerini bitirdi.

İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm Aktabur ise “Gençlerimizin serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle geçirmelerinin yanı sıra topluma meydana getiren ailelerin eğitimi ve bilinçlenmesi çok önemli. Geleceğimizin teminatı ve temel taşları bugünkü çocuklarımız gençlerimiz ve aileler olacaktır. Bu düşünceyle ailelere yönelik Şanlıurfa İl Müftülüğüyle birlikte organize edilen, rutin yapılan farklı konu ve konukla Gençlik ve Aile Buluşmaları programımız devam edecektir” diyerek katılanlara teşekkür etti.

AJANS URFA

03 Eyl 2018 - 09:14 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi