HRÜ’de mezuniyet coşkusu

Harran Üniversitesi’nde 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılını başarıyla tamamlayan 3 bin 805 öğrenci kep atar mezun olma coşkusu yaşadı.

HRÜ’de mezuniyet coşkusu
HRÜ’de mezuniyet coşkusu
+2
Haber albümü için resme tıklayın

ŞANLIURFA – Harran Üniversitesi’nde (HRÜ) 2020-2021 eğitim öğretim yılında başarılı olan öğrenciler düzenlenen törenle mezun oldu.

HRÜ’nün Osmanbey Yerleşkesi El-Battani Kütüphanesi önündeki tören alanındaki programa, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Demir, Prof. Dr. M. Tahir Güllüoğlu, Harran Üniversitesi Genel Sekreteri Zübeyir Zorlu, fakülte dekanları, yüksekokul ve meslek yüksekokul müdürleri, akademisyenler, mezun olacak öğrenciler ve aileleri katıldı.

Geçen yıl pandemiden dolayı yapılamayan 2020-2021 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni, Covid -19’a karşı alınan birtakım önlemler doğrultusunda ve mezuniyet törenine katılmayı talep eden öğrencilerin sayısı dikkate alınarak gerçekleştirildi.

Covid-19 nedeniyle sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uygun şekilde gerçekleşen mezuniyet töreninde, RektörÇelik, söz konusu eğitim-öğretim yılı birincisi Negrican Açlan ve öğrenci Konseyi Başkanı Muhammed Enes Yiğit birer konuşma yaptı.

“GELECEĞİMİZİN UMUDU MEZUNLARIMIZ”

Rektör Çelik, Harran Üniversitesi’nin bu mutlu ve onurlu gününü paylaşmak için toplanmış bulunduklarını belirterek,“Geleceğimizin umudu mezunlarımız, bugün, bir bitişin değil birçok başlangıcın yaşandığı gündür. Ama daha önemlisi yaşam boyu öğrenme dediğimiz yeni bir süreç ve hayat mücadelesi bugünden itibaren başlıyor. Var olan becerilerinizi geliştirmek ve yeni beceriler kazanmak için kendinizi geliştirmeye devam edin” ifadesini kullandı.

REKTÖR ÇELİK’TEN GENÇLERE TAVSİYELER

Rektör Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yabancı dil, iletişim, müzakere teknikleri, ikna yönetimleri, sunum yapma teknikleri, halkla ilişkiler ve benzeri pek çok alanda öğrenme imkanlarından faydalanın. Her ne iş yapıyorsanız elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın, kariyerinizde daima zora talip olun, kolaya kaçmayın, önünüze çıkacak engeller sizi yavaşlatmasın, mükemmelliyetçi olurken, aykırı düşünmeyi ama pratik olmayı da hedefleyin. Yeniliklere açık olun, durağanlıktan uzak durmaya çalışın. Ülkemiz sizin gibi iyi gençlerle yükselecektir.”

“MEZUN OLURKEN SİZE BİR ANAHTAR OLARAK DİPLOMANIZ VERİLİR”

Çelik, tavsiyelerine şöyle devam etti:

“Sosyal hayattan kopmayın, kendinizi ve çocuklarınıza kitap okuyan, turist gibi gezen, sanatın bir dalı ile meşgul olan yeteneklerle sürekli geliştirin. Hangi dal olursa olsun bütün dünyada üniversite eğitimi bilginin yüzde 5’i yüzde 10’un aktarır. Mezun olurken size bir anahtar olarak diplomanız verilir. Bu anahtarı kullanarak deryaya da dalmak sizin elinizde” diye konuştu.

Harran Üniversitesi mezuniyet töreni, dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerin verilmesinin ardından kep atma seremonisi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

BİHA

18 Eki 2021 - 09:18 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi