Harran Üniversitesi Rektörü belli oldu!

Cumhurbaşkanının imzası ile Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik Harran Üniversitesi Rektörü oldu.

Harran Üniversitesi Rektörü belli oldu!
Haber albümü için resme tıklayın

Harran Üniversitesi'ne resmi olarak yapılacak rektör ataması merakla beklenirken, karar bugün yayımlandı.

Harran Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın Akit TV kanalında katıldığı bir programda kullandığı "İslami olarak cumhurbaşkanına itaat etmek farz-ı ayndır. Karşı gelmek de harpten kaçmak manasına gelir haramdır" dedi ve hakkında soruşturma açıldı. Prof. Dr. Taşaltın görevinden istifa etti ve yerine vekaleten Prof. Dr. Recep Çiğdem atandı.

6 Kasım'da yaşanan vekaleten atamanın ardından gözler resmi atamaya çevrildi. Atama, bugün gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 2547 sayılı Yükseköğrenim Kanunu'nun 13'üncü ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince Harran Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik atandı.

Karar Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe girdi.

PROF. DR. MEHMET SABRİ ÇELİK KİMDİR?

İlkokul ve liseyi Van'da okuyan Prof. Dr. Çelik lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Genel Maden Bölümü'nde aldı. Yüksek Lisansı'nı Pennsylvania State University'de, Cevher Hazırlama; doktorsını ise Columbia University, Cevher Hazırlama/Yüzey ve Kolloid Kimyası üzerine yaptı.

İTÜ’nün başarılı öğretim üyelerinden olan İTÜ Rektör Yardımcılığı görevi de yürüten Prof. Dr. Çelik, bir dönem rektörlük seçimi için yarıştı.

Özlem ÇELİK/AJANS URFA

27 Ara 2018 - 05:55 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

01

Ayşe Çellik emekli matematik ogretmeni - Göreviniz hayırlı uğurlu olsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Aralık 05:55

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi