Akçakale'den kaçıyorlar! Giden gidene...

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine atanan sözleşmeli öğretmenler Şanlıurfa merkeze görevlendiriliyor.

2019-2020 Eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte İlçe’de öğretmen açığı devam ederken, ilçeye sözleşmeli olarak atanan öğretmenler çeşitli bahanelerle dilekçe vererek Şanlıurfa merkeze görevlendirme yaptırıyor.

Edinilen bilgiye göre; geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa genelinde yapılan 100 öğretmen görevlendirmeler arasında 30’u Akçakale’de görev yeri olmasına rağmen Şanlıurfa merkeze görevlendirildi. Merkeze görevlendirilen sözleşmeli öğretmenlerin yerine ise ücretli öğretmenlerin görevlendirilmesi bekleniyor.

2018-2019 eğitim ve öğretim yılında Türkiye sıralamasında en son sıralarda yer alan Akçakale ilçesinin, yapılan bu görevlendirmelerden dolayı neden başarısız olduğu da gözler önüne seriliyor. Akçakale’ye sözleşmeli olarak atanan bu öğretmenlerin görevlendirmelerinin kim ya da kimler tarafından yapıldığı da kamuoyu tarafından merak konusu.

Öte yandan sözleşmeli öğretmenlerin 4 yıl görev zorunluluğu olduğu için, görevlendirme ile başka bir okula gittiğinde yerine öğretmen ataması yapılamıyor. Bu durum da ilçede öğretmen açığına neden oluyor.

İsmail ARSLAN-ÖZEL HABER-AKÇAKALE/AJANS URFA

18 Eyl 2019 - 09:47 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

04

Serdar Yılmaz - Bu kadar cahil bir yerden ancak hırsızlar dolandırıcılar eşkıyalar durmadan üremekteler.vatandaşlarımızı kandırıp paralarına konmak alçaklık şerefsizliktir,Akçakale ve telabyat Gazze gibi haritadan silinmelidir,helalı haramı bilmeyen bu insanlar yaşamaya layık değildir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Kasım 12:40
03

bir oğretmen - Bu bir haber değil suç duyurusudur aslında tamamen torpil yapılarak yapılan bir uygulama ben de sözleşmeli bir öğretmenim 4 yıldır yerimdeyim çünkü torpil yok öte yandan 4 yıldır görevlendirme alarak gelmeyenler var bu durum kul hakkına da hukuka da aykırıdır.Bu durum haber yapılacağına bu durumu yaratanlar hakkında derhal soruşturma açılmalıdır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Eylül 09:47
02

Cumeyli - Beter olsun,müstehak, İlçedeki bürokratların kıymetini bilmez kaçırırsanız, her işi aşiretçilik ile çözerseniz olacağı, bu haberde sırf birilerinin işine gelmediği için haber olmuştur, öğrencileri ya da İlçenin geleceği düşünüldüğü için falan değil bence ...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Eylül 09:47
01

Akcakalede bir memur - Akcakalenin eğitim başarısızlığını hiç öğretmenlere atmayın kardeşim. Ben bu kadar cahil kalmış bir toplum daha görmedim. İlçenin zenginleri daha iyi sömürmek için halkın eğitimine asla destek olmuyorlar. Burada öğretmenlik yapmak çok zor. Allah onlara yardım etsin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Eylül 09:47

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi