Türkiye'deki 'kaba evlenme hızı' oranı kaç?

Evlilik ile alakalı son 3 yılda 77 bin 396 basın haberi çıkarken, sadece 2019 yılında 19 bin 923 basın haberinde yer aldığı görüldü. Medyanın da gündeminde yer alan evlilik haberine istinaden, Türkiye’deki kaba evlenme hızı da 7,1 olarak kayıtlara geçti.

Ajans Press, evlilik hakkında çıkan basın haberlerini derledi.

Ajans Press ve PRNet’in son 3 yıllık basın haberlerinden elde ettiği bilgilere göre evlilik ile alakalı 77 bin 396 haber çıkışı olduğu görüldü. Bu rakam sadece 2019 yılında 19 bin 923 iken, Türkiye’de yapılan evliliklerin medyanın da gündeminde olduğu görüntülendi. Haber başlıkları incelendiğinde ise gençlerin evlilik yolunda attığı adımların ön planda olduğu kaydedildi.

Ajans Press’in , EUROSTAT’ın 2017 yılında açıkladığı verilerinden elde ettiği bilgilere göre de Türkiye’deki kaba evlenme hızı oranı 7,1 olarak kayıtlara geçti. Böylelikle Türkiye’nin evlenme oranında listenin ilk sıralarında yerleştiği görülürken, listenin başına 7,9 kaba evlenme hızı ile Arnavutluk’un yerleştiği saptandı. Buna karşın en düşük evlenme oranı Slovenya’da görüldü. Slovenya, 3,1 kaba evlenme hızı ile listenin en sonunda yer aldı. İtalya’da ve Lüksemburg’da bu oran 3,2 olur iken Slovenya’ya yakından eşlik ettikleri görüldü

02 Eyl 2019 - 12:38 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi