Şanlıurfa'nın çevre sorunları çalıştayda konuşuldu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ‘Şanlıurfa'nın Çevre Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı’ gerçekleştirildi. Birçok kesimden katılımcının bulunduğu çalıştayda Şanlıurfa’nın çevre sorunları ve çözümleri ile ilgili konular ele alındı.

Şanlıurfa'nın çevre sorunları çalıştayda konuşuldu
Haber albümü için resme tıklayın

Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Parkı Sosyal Tesislerinde düzenlenen çalıştaya; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Harran Üniversitesi akademisyenleri, ilçe belediye temsilcileri, kurum amirleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve oda başkanları katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “13 ilçenin tamamında hizmetler yürütürken bu alanlarda yaşayan insanlarımızın yaşam standardını yükseltiyoruz” dedi.

Çalıştayın tüm kurumlarca desteklenmesi gerektiğini belirten Çiftçi, “ Gerçekleştirilen çalıştaya hep birlikte tüm birikimimiz ile destek olmamız gerekiyor, çünkü buradan çıkacak sonuçları Büyükşehir Belediye Başkanlığı uygulamalarında kullanılacaktır” şeklinde konuştu.

Çiftçi: “Ortak Akıl İle Hareket Etmeliyiz”

Büyükşehir Belediye Başkanlığının çalışmalarında ortak akıl ile hareket etmek istediğini belirten Başkan Çiftçi, “Belediye Başkanlıklarını ilgilendiren birinci konu öncelikle katı atık yönetimi. Büyükşehir Belediyesi 13 ilçede katı atık aktarma istasyonları ile atıkları merkeze taşıyarak ayrıştırıyor burada tesiste ayrıştırılanlar geri dönüşüm olmak üzere farklı alanlarda kullanılıyor. Tesislerimiz şuan faaliyet de ve aynı ciddiyet bu çalışmaları yürütüyoruz. Atık su arıtma tesisi anlamında da merkez ve ilçelerde çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Çevre kavramı birçok hassas alanı kapsıyor. Bu çalıştay da çıkacak sonuçları Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ben kayda alırım çünkü bu çalıştayın ortak payda ile çok yönlü bakış açısıyla gerçekleştiğini ve bu sebeple hata payının az olacağını biliyorum. Hedefimiz çevrenin korunması, çevreyi tehdit eden tüm riskleri olabildiğince bertaraf edilmesi asıl amaç. Bizlere düşen ortak akıl ile bilimin ışığında doğru uygulamalara birlikte karar vermektir bu yüzden Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ortak akıl ile hareket etmek istiyor ve bu yüzden kendi uygulamalarını masaya yatırarak ortak aklı yakılmanın derdinde bunu da bu şehirde yaşayan insanlar ile yapmak istiyor” şeklinde ifade etti.

Öte yandan düzenlenen çalıştayda elde edilen veriler raporlanarak ileri tarihlerde konu ile ilgili gerekli çalışmalar başlatılacaktır. Program katılımcıların soru cevapları ile devam etti.

AJANS URFA

24 Nis 2018 - 13:53 - Belediye



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi