Merkez 3 ilçeyi kapsıyor! 100 milyonluk yatırım

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 100 milyon liralık atık su arıtma tesisi çalışmaları son sürat devam ediyor.Temelinin atılmasının ardından süratle yapımına başlanan dev projenin yüzde 47'lik fiziki yapımı gerçekleştirildi. Atık Su Arıtma Tesisinin tamamlanmasının ardından 800 binin üzerinde nüfusun atık suyu doğaya arıtılmış bir şekilde kazandırılacak. Ayrıca tarımsal arazilerde de kullanılacak olan arıtılmış suyun oluşturacağı tasarruf ile Türkiye'nin milli servetine önemli oranda katkı sağlanacak.

Şanlıurfa merkez atık su arıtma tesisini inceleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Tesisin son sistem teknolojiyle donatıldığını ve geniş tarım arazilerine sahip Şanlıurfa için önemli bir yatırım olduğunu ifade etti.

İncelemeler esnasında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye; ŞUSKİ Genel Müdürü Hamdi Us, müşavir ve müteahhit firma yetkilileri eşlik etti. Tesis hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Çiftçi, tesisle ilgili durum değerlendirmesi bulundu.

Şanlıurfa merkez atık su arıtma tesisindeki incelemenin ardından açıklama yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi,"Şanlıurfa şu an 860 bin nüfuslu merkez üç ilçemiz Karaköprü, Eyyübiye ve Haliliye'yi kapsayan bu projemiz 2017 yılının sonunda bitecek ve hizmet verecektir" dedi.

Çiftçi, projenin Şanlıurfa’ya hayırlı olması dileğinde bulundu.

Öte yandan Şanlıurfa merkez atık su arıtma tesisi bitmesiyle birlikte merkez ilçelerden toplanan atık sular arıtılacak ve hijyen kurallarına uygun olarak dere ve su yatakları deşarj edilecek. Ayrıca elde edilen suyun bahçecilik ve tarım sulamalarında kullanılabilecek ve bu sayede çevre kirliliğinin önüne önemli ölçüde geçilebilecektir.

23 Kas 2016 - 10:02 - Belediye



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi