Doğrudan temini bahşiş gibi kullanan başkan kim? Şeytanın aklına gelmez!

Bir belediye başkanının doğrudan teminle sanal ihale yaptırıp, karşılığında temin ettiği fatura bedelini şoförü aracılığıyla Ankara seyahatinde bol bol harcadığı iddia edildi.

Şanlıurfa’da ihale yapmak yerine doğrudan teminle yapılan usulsüzlüklerin ardı arkası kesilmiyor. Öyle ki artık özel harcamalar bile, doğrudan temin yöntemiyle elde edilen paralarla yapılıyor. Bunun son örneği insanı hayrete düşürecek ve doğrudan teminlerin iyice ele ayağa düştüğünü gösterecek türden.

İddia sahibi sosyal medyada yolsuzluklarla mücadele etmek adına paylaşımlar yapan Saadet Partisi eski belediye meclis üyesi Mehmet Cafer. Özellikle “Beytülmal Hırsızları” konulu tweetleri dikkati çeken Cafer, sosyal medya hesabından “Misafirleriyle Ankara'daki seyahat masrafları için sanal doğrudan temin yapıp naylon faturayla para çeken belediye var. Beytülmal hırsızları” şeklinde paylaşım yaptı. Ancak hangi belediye olduğunu belirtmedi.

‘ŞOFÖRÜ ARACILIĞIYLA HARCAMA YAPILIYOR’

Ajans Urfa’ya konuşan Cafer, iddiayı şu şekilde kaydetti: “Bir ilçe belediye başkanı her Ankara’ya gidişinden önce yapacağı masrafı çıkarak şekilde doğrudan teminle hizmet veya satın alımı yapıyor. Fatura kesilip bu hesaba para aktarılıyor. Hesaptan da çekilip kredi kartını yatırılıyor. Seyahat öncesi başkanın şoförüne kredi kartı teslim ediliyor. Başkan elini sürmüyor ama bu para gerek başkanın gerekse de birlikte misafiri olan şahısların uçak ve çeşitli harcamalarında kullanılıyor. Bu bir iddiadır. Ama söz konusu beytül maldır yani kamu ortak malıdır. Kamu menfaati söz konusudur. O yüzden araştırılmaya değerdir.”

Mustafa ARISÜT/Özel Haber-AJANS URFA

09 Kas 2017 - 08:20 - Belediye



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi