Akabe TOKİ'de neler oluyor?

Akabe TOKİ konutları alanında bulunan Batıkent Mahallesi’nde eski ev ve işyerlerinin bulunduğu bir arsada inşaat çalışması başladı. Mahalleli inşaatın 14 kat yükseklikte olacağını ve ağaçların kesileceğini iddia etti. Bunu yapanın ise ihaleyi alan bir belediye başkan yardımcısının olduğunu öne sürdü.

Akabe TOKİ'de neler oluyor?
Akabe TOKİ'de neler oluyor?
Haber albümü için resme tıklayın

Akabe’de bulunan TOKİ konutları içerisindeki Batıkent Mahallesi’nde bazı eski ev ve işyerleri kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmaya başlandı.

Tek ve iki katlı yapıların yerine 14 katlı binaların yapılacağı duyumlarına ihaleyi alan müteahhidin bir belediye başkan yardımcısı olduğu söylentileri eklenince mahalleden tepkiler yükselmeye başlandı. Haber merkezlerini arayan mahalle sakinleri, 14 kat izin verilmesine tepki gösterirken, bu durumun ihaleyi alan müteahhidin belediye başkan yardımcısı olmasından kaynaklandığını belirttiler.

AĞAÇLAR KESİLECEK İDDİASI

Ajans Urfa’nın Whatsapp Hattı’na gelen son fotoğraflar ise daha büyük bir iddia içeriyor. TOKİ konutlarının en fazla ağaç bulunan alanında inşaat için ağaçların kesileceği iddia edildi. Buna dayanak olarak da ağaçların bulunduğu bölümün sac levhalarla çevresinin kapanması gösterildi.

MAHALLELİ BELEDİYEYE BAŞVURDU

Mahalle sakinleri, Eyyübiye Belediyesine konuyla ilgili bilgi edinme dilekçesi de verdi. Dilekçe de “Eyyubiye belediyesi imar müdürlüğüne… Batıkent mah. Ada no 114 parsel no 4 alanı ile ilgili 2014 yılı ve son durum 2017 yılına ait imar planı ile ilgili bilginin tarafıma verilmesini saygılarımla arz ederim.” ifadeleri yer aldı.

Mustafa ARISÜT / AJANS URFA

23 Mar 2017 - 13:55 - Belediye



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi