Vali devreye girdi! Sen misin silah sıkan...

Şanlıurfa'da silahsızlanma konusunda kararlı olan Vali Erin, Birecik'te bir düğünde silah sıkanlar hakkında işlem yapılması talimatını verdi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin kentin silahla anılmasının önüne geçmeye kararlı.

Yerel ve ulusal medyada adı süreki silahlı kavga, ölüm, öldürme ve maganda kurşunu ile anılan kentin gündemi artık değişiyor. Kent merkezi ve ilçelerde özellikle düğünlerde silah kullanımına geçit verilmiyor.

Vali Erin, "Urfa'nın 'silah' ile anılması kabul edilemez!" diyerek silahsızlanma çağrısında bulundu ve bu kararını hayata geçirmek için Sivil Toplum Kuruluşlarının da tam desteğini aldı. Kentte silah kullanımına dair her ihbar titizlikle değerlendirilirken, Vali Erin de konuyla bizzat ilgileniyor. Geçtiğimiz günlerde Karaköprü'de bir düğünde silah sıkanlar gözaltına alınırken son olarak da Birecik'te benzer bir durum yaşandı.

Bir vatandaşın çay bahçesinde saat 23.45 sıralarında bir düğünde silah sıkıldığına dair ihbarını bizzat değerlendiren Vali Erin, ilgililere "Gerekli işlemi başlatın, kolluk kuvvetlerini de uyarın" talimatı verdi.

Vali Erin ve kolluk kuvvetleri sosyal medya dahil silah kullanarak halkın huzurunu bozan ve güvenliği tehlikeye sokan kişiler hakkında yapılan tüm ihbarları değerlendirmeye ve gözaltı dahil olmak üzere her türlü yaptırımı uygulamaya devam edecek.

Özlem ÇELİK/AJANS URFA

12 Tem 2019 - 09:37 - Asayiş



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi