Urfa'da tapuda 5 milyonluk dolandırıcılığa suçüstü!

Şanlıurfa'nın Karaköprü İlçesi'nde Antalya'daki 5 milyon lira değerindeki taşınmazları sahte evrakla satmaya çalışanlar suçüstü yakalandı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Şanlıurfa'da tapu memurlarının dikkati ve emniyet ekiplerinin desteği ile başarılı bir dolandırıcılık operasyonu gerçekleşti.

İddiaya göre Antalya'da 5 milyon TL değerinde taşınmazı bulunan yabancı uyruklu bir vatandaşın vefat etmesinin ardından taşınmaz için sahte kimlikle vekaletname düzenleyen şahıslar 18 Ocak’ta Karaköprü Tapu Müdürlüğü’ne giderek satış yapmak istedi. O esnada miraçıların da tapuyu adlarına almak için Alanya'da başvuru yaptığı öğrenildi. Memurların dikkatini çeken bu durum üzerine polis ekiplerine ihbarda bulunuldu. Şüpheli grup polis ekiplerince suçüstü yakalandı. O anlar da güvenlik kameralarına yansıdı.

Konuya dair açıklama yapan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü "Bu sahtecilik işlemi yetki istenen Alanya Tapu Müdürlüğü personelimizin de büyük dikkati ve araştırması neticesinde ortaya çıkarılmıştır" ifadelerine yer verdi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildikleri belirtildi.

BİHA

30 Oca 2021 - 22:09 - Asayiş



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

01

AdAk - Bunlara o sahte evrakları veren alçakları da unutmasın Emniyet yetkilileri.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Ocak 22:09

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi