Suruç'ta silahlı çatışma! Vekilin ağabeyi ile toplam 4 kişi öldü! (GÜNCELLENDİ)

Suruç'ta AK Parti'li Milletvekili Yıldız ile esnaf arasında çıkan kavgada silahlar kullanıldı. Ölü ve yaralılar var... Ölenler arasında milletvekili Yıldız'ın ağabeyi bulunuyor. Saatlerce yaşanan olay nedeniyle ilçede olağan üstü önlemler alındı.

Suruç'ta silahlı çatışma! Vekilin ağabeyi ile toplam 4 kişi öldü! (GÜNCELLENDİ)
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde büyük bir kavga çıktı. İlk etapta 1 ölü ve 8 yaralının olduğu öğrenilen ilçede herkes adeta diken üstünde. Olaylar bir türlü önlenemezken ilerleyen saatlerde ölenlerin sayısı 4 oldu. Yaralı sayısı ise 10'dan fazla..

İddiaya göre, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve yakınları seçim çalışması kapsamında iş yerlerini ziyaret ederken bir esnafın tepkisiyle karşılaştı. İş yerinden çıkılmasını isteyen ve adının Adil Şenyaşar olduğu anlaşılan esnafla partililer arasında kısa bir tartışma yaşandı. Vekil ve yakınları buradan ayrıldı. Birkaç gün sonra yine seçim çalışması için gelindi. Kaç gün önce yaşanan gerilim daha da arttı. Sözlü tartışmanın sonunda Esvet Şenyaşar'ın oğlu Adil ile Vekil Yıldız'ın bir yakını arasında bir arbede yaşandı. Derken silahlar konuştu. Bir grup Şenyaşar’ın iş yerini uzun namlulu silahlarla taradı. Fadıl Şenyaşar da silahla karşılık verdi. İş yerinden açılan ateş sonucu ise Milletvekili Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah ve Süleyman Yıldız ile bazı yakınları yaralandı. Hastaneye götürülen Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetti.

İlçeye Sağlık Bakanlığından uçak ambulans talebinde bulunuldu. Güvenlik güçleri olayın büyümemesi için ilçenin belli noktalarında ve giriş çıkışlarında önlemler aldı. Olaya karışanların yakalanması için başlatılan çalışma sürüyor. Yaralılar ise ilçe ve kent merkezindeki hastanelere sevk edildi.

Olaylar bir türlü önlenemezken 3’üncü olay Suruç Devlet Hastanesi’ndeki yaralılara saldırı şeklinde gerçekleşti. Esvet Şenyaşar'ın ve yaralı olarak getirilen Celal Şenyaşar'ın hastanede öldürüldüğü öne sürüldü.

Şenyaşar ailesinden 3, Yıldız ailesinden 1 olmak üzere toplam 4 kişi hayatını kaybetti. Yaralı sayısının ise 10’dan fazla olduğu tahmin ediliyor.

Hastane çevresindeki olaylar yaklaşık 4 saat sürdü. Kent merkezine sevk edilmesi gereken yaralıların öfkeli kalabalık tarafından engellendiği öğrenildi.

Öte yandan hastanede linç edilmek istenen 64 yaşındaki baba Esvet Şenyaşar'ın ağır yaralı olarak kurtarıldığı ve Gaziantep'te bir hastaneye götürülerek tedavi altına alındığı kaydedildi. Şenyaşar, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Ölenlerin isimleri şöyle:

Mehmet Şah Yıldız (54)

Adil Şenyaşar (38)

Celal Şenyaşar (33)

Esvet Şenyaşar (64)

Bazı yaralıların isimleri şöyle:

Nihat Yıldız (28) Ağır

Süleyman Yıldız (38) Ağır

Mustafa Yıldız (56)

Ahmet Çetin (45)

Eşref Şenyaşar - Ağır

Mehmet Şenyaşar

Fadıl Şenyaşar

Ferit Şenyaşar

ŞANLIURFA VALİLİĞİNDEN YAPILAN AÇIKLAMA

​Şanlıurfa Valiliği’nden yapılan yazılı açıklama şu ifadelere yer verildi:

"14.06.2018 günü saat 15.56 sıralarında ilimiz AK Parti Milletvekili Sayın İbrahim Halil Yıldız, yanındaki grup ile birlikte Suruç ilçe merkezinde gerçekleştirdiği esnaf ziyareti sonrasında iki grup arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi neticesinde çıkan olayda, biri Sayın Milletvekilinin yakını olmak üzere üç kişi hayatını kaybetmiş 9 kişi de yaralanmıştır. İkisinin durumu ağır olan yaralılardan 5'i Sayın Vekilin yakınlarından oluşmaktadır.

Yaralılar Suruç Devlet Hastanesi ve Şanlıurfa’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmış olup, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alınmıştır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturmalar başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

AJANS URFA

14 Haz 2018 - 13:36 - Asayiş



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi