Sınırda puslu havaya dikkat!

Yağmurun ardından ortaya çıkan sisli havayı fırsat bilenler Suriye sınırından geçiş yapıyor. Bunlar arasında uyuşturucu, hayvan ve insan kaçaklığı olduğu kadar kanlı eylemler için patlayıcı malzemeleri de geçiriliyor.

Sınırda puslu havaya dikkat!
Haber albümü için resme tıklayın

Türkiye’de son zamanlarda yapılan kanlı saldırılara yenileri eklenebilir. Geçtiğimiz hafta bir geceliğine havanın sisli olmasından yararlanan terör örgütü mensupları ve kaçakçıların sınırdan geçiş yaptığı öne sürülmüş, jandarma yaptığı operasyonlarda yüklü miktarda silah geçişi yapmaya çalışanlarla, havyan kaçakçılığı yapanları yakalamıştı.

Yağmurlu havanın ardından oluşacak sisli havada yine sınır boyundan geçişlerin olabileceği tahmin ediliyor. Puslu havayı bekleyenlerin bu gece veya yarın gece sınırdan geçiş yapması bekleniyor. Bunlar arasında hayvan, uyuşturucu, silah ve insan kaçakçılığı olduğu kadar kanlı saldırılarda kullanmak üzere patlayıcı geçirilebileceği öne sürülüyor.

BAGAJDAN CEPHANELİK ÇIKMIŞTI

Geçtiğimiz 19 Ocak tarihinde sabaha karşı harekete geçen jandarma ekipleri, sınır hattında bulunan Akçakale ilçesinin Uzunyol Mahallesi'nde takibe aldığı şüphelilerin bulunduğu 63 VB 658 plakalı otomobili durdurmuş, sisli havada silah kaçakçılığı yaptığı ileri sürülen Abdullah U., İsa U. ve Abdullah U. adlı şüphelilerin bulunduğu otomobilin bagajında yapılan aramada, terör örgütleri için temin edildiği belirtilen 1 tabanca, 4 M16 uzun namlulu tüfek, 6 kalaşnikof tüfek, 17 şarjör ile 607 mermi ele geçirilmişti. Silah ve mermilere el koyan jandarma, gözaltına aldığı 3 kişiyi daha sonra tutuklanmıştı. Aynı gece yoğun sisi fırsat bilen hayvan kaçakçılarına da Bulutlu Mahallesi Ceylan Harabelerinde operasyon düzenlenmiş iki kamyonette 100 küçükbaş hayvan ele geçirilirken, kamyonet sürücüleri Salih G. ile Emin A. gözaltına alınmıştı.

VATANDAŞ CUMHURBAŞKANINA ŞİKAYET ETMİŞTİ

Öte yandan yine aynı geceye ilişkin çok sayıda ihbar ise sosyal medyadan yayınlanmıştı. Öyle ki ihbarlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal medya hesabına kadar ulaştırılmıştı. Süleyman Aytaş adlı bir twitter kullanıcısı, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımız Şanlıurfa Akçakale Kurudere köyünden bugün sabah saatlerinde hava sisliyken Suriye sınırından 4 kişi kaçak ve şüpheli kişiler geçti. Sırtlarında çantalar var ve hemen 156’yı aradım için ama cevap vermiyorlar. Ayrıca Zengin Ova’dan hava sisliyken kaçak mülteciler geçiyor. Gereğini bilgilerinize arz ederim. Teşekkürler” diyerek ihbarda bulunmuştu.

Mustafa ARISÜT/ÖZEL HABER-AJANS URFA

27 Oca 2017 - 10:06 - Asayiş



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi