Mehmetçikten savaşın çocuklarına "Bombadan korunma" eğitimi

Mehmetçik, sivil halkın ve özellikle çocukların tuzaklanmış mayınlardan zarar görmesini engellemek amacıyla, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak Barış Pınarı bölgesinde öğretmen ve öğrencilere bombalara karşı eğitim vermeye başladı.

Mehmetçikten savaşın çocuklarına "Bombadan korunma" eğitimi
Mehmetçikten savaşın çocuklarına "Bombadan korunma" eğitimi
Haber albümü için resme tıklayın

Barış Pınarı bölgesi Tel Abyad’da evlerinin bahçesinde oynayan kardeşler, PKK/YPG’nin haince döşediği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralanmıştı. Geçtiğimiz hafta ise terör örgütü tarafından tuzaklanan mayınlardan dolayı Layis Hatim Salih adlı 8 yaşındaki çocuk, Tel Abyad Ayn Arus bölgesinde yaralanarak Akçakale Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Bu ve benzeri olayların bir daha yaşanmaması için Mehmetçik, sivil halkın ve özellikle çocukların tuzaklanmış mayınlardan zarar görmesini engellemek amacıyla, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak Barış Pınarı bölgesinde bulunan okullardaki öğretmen ve öğrencilere, 05 Şubat 2020 itibari ile mayın/EYP tanıtımı ve korunma yöntemleri konulu eğitim vermeye başladı.

Milli Savunma Bakanlığı konuya dair yaptığı açıklamada verilen eğitimde; terör örgütü tarafından arazi ve yaşam alanlarına döşenmiş mayın/EYP ile karşılaşıldığında bunlara dokunulmaması, hareket ettirilmemesi, derhal bölgeden sorumlu birliğe haber verilerek başta çocuklar olmak üzere, bölgede yaşayan kişilerin zarar görmesini engellemek amaçlandığını belirtti.

Bölgede bugüne kadar; çoğunluğu okul, hastane, köprü, park alanı gibi halkın genel kullanım alanlarına PKK/YPG tarafından yerleştirilen 1720 EYP ve 903 mayın tespit edilerek etkisiz hale getirildi. Mehmetçik bölgenin mayın ve EYP’lerden temizleme faaliyetlerine aralıksız olarak devam ediyor.

AJANS URFA

17 Şub 2020 - 21:47 - Asayiş



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi