Akçakale'deki patlamayla ilgili bilgiler netleşti!

Akçakale sınırında 2 kardeşin bulup oynadığı beyaz bir cisim patladı. Patlamada 2 kardeş ve anne yaralandı. Cismin bomba yapımında kullanılan bir düzenek olduğu öğrenildi.

Akçakale'deki patlamayla ilgili bilgiler netleşti!
Haber albümü için resme tıklayın

Olay, saat 18.00 sıralarında Akçakale Suriye sınırındaki Berdi kırsal mahallesinde meydana geldi.

Sınırda oyun oynayan yaşları 12 ile 15 olan Elif ve Ali Bademler kardeşler beyaz bir cisim buldu. İki kardeş tehlikeli olduğunu düşünmedikleri cismi oynamak için eve götürdü ve evde patlama meydana geldi. Patlamada iki kardeş ve anneleri 45 yaşındaki Emine Badem yaralandı. Çocuklardan Elif'in elinde ve yüzlerinde, Ali'nin ise vücutlarının çeşitli yerlerinde yaralar olduğu öğrenildi.

2 yaralı kardeş ambulansla Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Anne Badem'in ise yüzünde yaralı olduğu ve genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Patlayan cismin daha önceleri Suriye'den geldiği belirtilirken, cismin bomba yapımında kullanılan bir düzenek olduğu öğrenildi. Olay yerine giden ekipler, Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer (KBRN) madde taraması yaptı. Ekiplerin taramasının ardından herhangi bir olumsuzluğa rastlamadıkları belirtildi.

Patlayan cisimden ise geriye bu görüntü kaldı.

Mustafa ARISÜT-Özlem ÇELİK/AJANS URFA

04 Tem 2018 - 16:40 - Asayiş



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi