Vekil Özşavlı barış yemeğine katıldı

Viranşehir’de husumetli olan Tokuyucu ve Erol aileleri kanaat önderlerinin arabuluculuğu ile barıştırıldı.

Viranşehir ilçesinde 24 yıl önce iki aile arasında başlayan ve 1 kişinin vefatı ile sonuçlanan husumet barış yemeği ile sonlandırıldı. Viranşehir’e bağlı Aliko Mezrasında taraflar bir araya getirilerek düzenlenen barış yemeğinde barıştırıldı.

Aliko Mezrasında düzenlenen barış yemeğine Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Halil Özşavlı, Ak Parti Viranşehir İlçe Başkanı Ali Tekin ve yüzlerce vatandaş katıldı.

İki aile arasında devam eden husumetin barışla sonuçlanmasından dolayı memnuniyet duyduklarını belirten AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Halil Özşavlı “ Husumet ve küskünlüklerin uzun sürmesi tüm taraflara zarar veriyor. İlçemizin husumet, kavga ve ölümlerle anılmasını istemiyoruz. Birbirimize karşı hoşgörülü ve sağduyulu olmamız gerekiyor. Hoşgörü ve sağduyu ile çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur. Bu gün Tokuyucu ve Erol aileleri hoşgörü ve sağduyunun barış getirdiğini ispatlamış oldular. Tokuyucu ve Erol ailelerine gösterdikleri erdemden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca husumeti barışla sonuçlandırmak için gayret sarf eden kanaat önderlerimize çok teşekkür ediyorum. Viranşehir’in kardeşlik ve hoşgörü şehri olması için kanaat önderlerimiz ve STK’larımızla çaba sarf edeceğiz. Küçük bir tartışmanın çok büyük bedellere mal olmasının önüne geçmek için her türlü oluşuma katkı sağlayacağız.” dedi.

AJANS URFA

11 Ağu 2018 - 14:56 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi