İsmi Urfa'da caddeye verilmişti... Türkiye şehidini anıyor

Kıbrıs'ta, 1964'te şehit edilen ilk hava harp şehidi Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel ölümünün yıldönümünde anılıyor. Cengiz Topel'in ismi Şanlıurfa'da da bir caddeye verilerek ölümsüzleştirilmişti.

İsmi Urfa'da caddeye verilmişti... Türkiye şehidini anıyor
Haber albümü için resme tıklayın

Türk Pilot Cengiz Topel şehadetinin 54'üncü yılında anılıyor.

Pilot Topel, 1964'te Türk Hava Kuvvetleri'nin Kıbrıs'ta gerçekleştirdiği uyarı uçuşunda, uçağı Rum uçaksavarlar tarafından vurulunca paraşütle atladı ve esir düştü. Rumlar tarafından hastanede öldüğü belirtilen Topel'in naaşı iade edildi. 29 yaşında şehit düşen ve kayıtlara ismi ilk hava harp şehidi olarak geçen Cengiz Topel sosyla medyada günün en çok konuşulan konularından biri oldu.

Şehit Topel için çok sayıda kişi mesaj yayımlayarak "Rahmet ve saygıyla anıyoruz" dedi.

Şehit Topel'in ismi Şanlıurfa'nın Haliliye İlçesi'nde Bahçelievler'deki caddeye verilmişti. İlçe Belediye Başkanı Fevzi Demirkol da bir mesaj yayımladı ve "Kıbrıs'ta, 1964'te ilk hava harp şehidi olan Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel'i, vefatının 54'üncü senesinde rahmetle anıyorum" dedi.

AJANS URFA

08 Ağu 2018 - 10:41 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi