TÜM-İŞ İl Başkanından tepki: Nasıl farklı olur?

TÜM-İŞ Konfederasyonu Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Nuri Kaplan yaptığı açıklamada işçilerin eşit haklara sahip olması gerektiğini belirterek, “Soruyorum şuan kendini etkili sanıp hiç bir şey yapamayan bireylere: Aynı işi yapan iki emekçinin kazançları nasıl farklı olur?” dedi.

TÜM-İŞ Konfederasyonu Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Nuri Kaplan, işçilerin yaşadığı sorunlar konusunda açıklamalarda bulundu.

Aynı işi yapan işçilerin, aynı haklara sahip olması gerektiğini kaydeden Kaplan, “Düne kadar tüm işçi kardeşlerim gibi ben de bana karışmayan yılan bin yıl yaşasın derdim ama bir saatten sonra elimi taşın altına koymam gerektiğini anladım. Soruyorum şuan tüm yetkilere; Aynı işi yapan iki insanın statüleri nasıl farklı olur? Soruyorum şuan kendini etkili sanıp hiç bir şey yapamayan bireylere: Aynı işi yapan iki emekçinin kazançları nasıl farklı olur. Soruyorum şuan koltukları ellerinden gitmesin diye çırpınanlara. Aynı işi yapan iki işçiden birinin kadrolu diğerinin ise kadrosuz olması nasıl izah edilir? ” diye konuştu.

İşçilerin mesai, tediye ve ikramiye gibi noktalarda problemler yaşadığını söyleyen Kaplan, “Yapmayın efendiler sadece 2 dakika ellerini kalbinize koyup gözlerinizi kapatıp bir düşünün her an işten atılacağım düşüncesiyle hareket eden işçiden, emekçiden nasıl verim beklersiniz? Onun için diyorum ki tüm işçilerin hakları aynı olmalı. Evet, yaptıkları işleri farklı lakin döktükleri alın teri aynı. Lütfen ama lütfen bu işe bir çözüm bulun yerine getirin” dedi.

SENDİKALARDAN İSTİFA KONUSU

Sendikalardan istifa eden üyelere de değinen Kaplan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dile getirmek istediğim bir konu daha var. Özellikle istifa eden üyelere laf atanlara yaptıkları istifaların yanlış olduğunu dile getirenlere. Bu adamlar sizin sendikaya üye olurken akıllı ama şuan sizden yeterli destek görmedikleri için istifaları akılsızlık mıdır? Çok kayıpları olacak derken söyler misiniz ne kayıpları olacak mesela bir sendikaları var mı ki kayıpları olsun veya yetkileri dahilinde olan üyelerin sayıları düştüğü için mi kayıpları olacak? Birilerinin egosu tatmin olsun demişler kimin egosunun tatmin kiminkinin olmadığını kurduğu cümlelerden anlıyoruz. Aidatları almadıklarından bahsediyorlar. Madem kaybın olmayacaksa ne diye dile getiriyorsunuz bırakın herkes istediği ve hür iradesiyle gideceği yere gitsin.

Zaman her şeyin ilacı diye bir cümle vardır zamanla, kayıp mı kazanç mı olduklarını siz değil istifa eden üyeler anlasın ve kimseyi itham altında bırakmayın yok yetki bizde yok sözleşmeleri biz imzalayacağız diyorsunuz engel olan mı var buyurun gidin imzalayın!”

AJANS URFA

23 May 2019 - 12:49 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi