Kaytan'dan Belediye Başkanlarına 'israf' uyarısı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında kentin kanayan yaralarından biri olan 'taziye evleri'ni gündeme taşıyan Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan, kırsal mahallelerde dikkatli olunması gerektiğini kaydederek, ilçe belediye başkanlarına 'israf' uyarısında bulundu.

Kaytan'dan Belediye Başkanlarına 'israf' uyarısı!
Kaytan'dan Belediye Başkanlarına 'israf' uyarısı!
+2
Haber albümü için resme tıklayın

ŞanlıurfaBüyükşehirBelediyesi Ağustos Ayı MeclisToplantılarının ikinci birleşimi bugün gerçekleşti.

Toplantı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaytan başkanlığında yapıldı.

KAYTAN, TAZİYE EVLERİGÜNDEME ALDI

Mecliste, açılış ve yoklamanın ardından kentin kanayan yaralarından biri olan 'taziye evlerini' gündeme getiren Başkan Vekili Kaytan, önemli açıklamalarda bulundu. Kaytan, taziye evlerinde akşam yemeklerinin verilmesi konusunda çok önemli aşamalar kaydettiklerini belirtti.

BELEDİYE BAŞKANLARINA 'İSRAF' UYARISI

Nüfusun az olduğu kırsal mahallelerde daha dikkatli olunması gerektiğini ve bu konuda ilçe belediye başkanları ile meclis üyelerine büyük görev düştüğünü aktaran Kaytan, "Taziye evleri ile ilgili konular sıkça konuşuluyor ve tartışılıyor. Bu taziye evlerinin işletilmesi ve oradaki kültür, artık rahatsız edici boyuta gelmişti. Bunun ilk aşamasında herkes lütfen kendi bölgesinde, artık taziye evlerinde akşam yemeklerinin iptal edildiğini ve iptal edilmesi gerektiğini ifade etsin demiştim. 3-4 aylık bir tartışma neticesinde sevinerek izliyoruz, şu anda bu kültür oluşmaya başladı. Bu konuda biraz daha katkı istiyoruz. En önemlisi, bizim komisyonumuzun raporuna belki eklememiz gereken ama o anda takdiri ilçe belediye başkanlarımıza bırakmak üzere diye bir düşünce hakim olmuştu.Nüfus yoğunluğunun az olduğu kırsal mahallelerimizde, taziye evi yapılmak hususunda biraz daha dikkatli davranılması gerektiğini meclis olarak düşünüyoruz. Yeniden ilçe belediye başkanlarımızın bu noktada israfı önlemek anlamında dikkatli davranmaları gerektiğini belirtmek istiyorum. Meclis üyeleri de vatandaşlara bu konuda belediye başkanlarını çok sıkıştırmamaları gerektiğini ve israf yapıldığını söylerlerse çok sevinirim" sözlerine yer verdi.

ÖNERGELER GÖRÜŞÜLDÜ

Kaytan'ın taziye evi uyarısı sonrası gündeme alınan önergelere geçildi. Gündeme alınan önergeler, meclis üyelerinin oy çokluğu ile ilgili komisyonlara kabul edildi.

İşte, kabul edilen önergeler:

- Takoran Vadisi'nin son durumu ile ilgili araştırma yapılacak.

- Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi için çalışmalar yapılacak.

- Gümrük Hanı'nın durumu ve yapılacak çalışmalar ile ilgili araştırma yapılacak.

- Gençlere yönelik spor faaliyetlerinin arttırılması ile ilgili turnuvalar düzenlenecek.

- Engellilerin rahatlıklarının sağlanması amacıyla gerekli çalışmalar yapılacak.

- Kentteki göller ile ilgili araştırma yapılacak.

- Baraj ve kanallardaki can kayıplarının önlenmesi için yüzme havuzlarının yapılması için ilgili çalışmalar yapılacak.

- Haşereler ile ilgili çalışmalar araştırılacak.

- Kapalı yüzme havuzların tüm ilçelerde Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenerek merkez ilçelerde 2, diğer kırsal ilçelerde 1 adet yapılması için gerekli çalışmalar yapılacak.

- BELSAN'a ait güzergahların yenilenmesi ve personellere eğitim verilmesi için araştırmalar yapılacak.

- Toplanan çöplerin ve katık atıkların durumu ile ilgili araştırma yapılacak.

GÜNDEM MADDELERİ DE OYLANDI

Önergelerin oylanması sonrası mecliste gündem maddelerine geçildi. Gündeme alınana maddeler, üyelerin oy çokluğu ile ilgili komisyonlara havale edildi.

İşte o gündem maddeleri:

- Ahmet Bahçıvan İş Merkezi altındaki eski İSMAR AVM yerinin ŞUSKİ'ye tahsisi

- Şair Nabi Evi ve Müzesiyapmak üzere ŞURKAV ile Belediyeye ait yerlerin takas edilmesi

- Mülkiyeti Belediyeye ait İbrahim Tatlıses'in doğduğu yerin 'Sosyal, Kültürel ve Turistik Faaliyetler yapmak üzere' Haliliye Belediyesine tahsis edilmesi

- Mülkiyeti Belediyeye ait taşınmazın 'Park ve Yeşil Alan yapılmak üzere' Haliliye Belediyesine tahsis edilmesi

- ŞUSKİ Genel Müdürlüğün enerji ihtiyacını karşılamak üzere; Karaköprü İlçesi Aşık mahallesi 811, 970 ve 971 nolu parsellerde belirtilen taşlık vasıflı alanlara Güneş Enerji Sistemi (GES) kurulmak üzere ŞUSKİ Genel Müdürlüğüne tahsisi

- İl genelindeki yeşil alan kontrollerinde kullanılmak üzere motosiklet alımı

- 2020-2024 Stratejik planı

Gündem maddelerinin de oylanması sonrası Meclisin bugünkü oturumu sona erdi.

Özlem DİKMEN-ÖZEL HABER/AJANS URFA

20 Ağu 2019 - 15:23 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

07

Mustafa - Ne kadar da önemli maddeler. Bunlar urfamızı uçurur resmen(!)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ağustos 15:23
06

Ahmet - Urfa'nın hangi sorunu çözüldü beyler.Yazık o toplantı için harcanan zamana.....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ağustos 15:23
05

Elnino - Nedense ben bunun samimi olduğuna vahiy gelse inanmam.yakinen tanıyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ağustos 15:23
04

Hakan - Israf? BELEDIYE BAŞKANLARI EVLERINE KADAR MAKAM ARACI TAHSIS ETMIS...ISRAF TAN BAHSEDENLER BUNLARMI... ISRAFIN KRALI BUNLARDA...URFA OZELLIKLE ISRAF NE ISRAFI BAHSEDIN..BAKALIM

.. HEOINIZDE MAKAM ARABASI

.YALANMI...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ağustos 15:23
03

Urfalı zaza - Siz önce önüne gelenin altına verdiğiniz kamu malı araçların şahsi kulanımın önüne geçin. Belediye binek araçların mesai bitiminde nereye bırakılıyo?. El cevap herkesin evinin önünde. İkinci konu rink yani 63 no lu otobüs güzergahı asfalt caddesinden mezarlıkların ortasından piazza avm balıklı gölden dönülürse yakıt ve zamandan tasarruf edilip yolcuları aynı noktalara bırakmış oluruz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ağustos 15:23
02

Kerim - İsraf eden millet malı yiyenler size haram zıkkım olsun.vekilde olsan bakanda olsan reisicumhurda olsan israf ediyorsan haram zıkkım olsun.hakkimizı helal etmiyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ağustos 15:23
01

urfalı - üçretsiz.kartlarımızla.mavi.otobüs.lerden.aşağı.atılıyoruz.kartçihazı.takıldğı.ve.ayda.1000.tl.aldıları.halde.üçretsizkartı.olan.engelli.veyaşlıları.bindirmiyorlar..öncebu.israfı.engelle.merimın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ağustos 15:23

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi