Cevheri ve ilçe adayları ilk kez konuştu!

Şanlıurfa'da seçim sonuçlarının belirlenmesinin ardından Saadet Partili büyükşehir adayı ve 3 merkez ilçe adayları, bir basın toplantısı düzenledi. Seçim sürecini ve çalışmaları değerlendiren adaylar, kente ve ilçelere dair önemli açıklamalarda bulundu.

Cevheri ve ilçe adayları ilk kez konuştu!
Haber albümü için resme tıklayın

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından resmi olmayan sonuçlar açıklandı. Buna göre AK Partili adaylar hem büyükşehirde hem de merkez üç ilçe olan; Karaköprü, Haliliye ve Eyyübiye'de başkanlıkları kazandı.

Bu sonuçların ardından AK Partili adaylar dün zafer açıklaması yaparken, Saadet Partili adaylar da bugün kamera karşısına geçti.

Açıklamaya Saadet Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sabahattin Cevheri, Saadet Partisi Karaköprü Belediye Başkan adayı Essum Aslan, Saadet Partisi Haliliye Belediye Başkan adayı Mustafa Hekimoğlu ve Saadet Partisi Eyyübiye Belediye Başkan adayı Halil Yiğit katıldı.

CEVHERİ: YERE SAĞLAM BASIN, HAVAYA GİRMEYİN!

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sabahattin Cevheri, seçim sürecinde Saadet Partisi adayları olarak yalan söylemediklerini ve iftira atmadıklarını vurgulayarak, "Demokratik bir ortam içerisinde mücadele ettik. Buradan tüm Urfa halkına, sayın valime, emniyet müdürüme teşekkür ederim. Kısmet olmadı, hayırlısı olsun. Önemli olan Urfa, Urfa'da yaşayan insanlar. İnşallah eşit şekilde hizmet edilir. Seçim sürecinde tek tek dolaştım. Toplantı yaparak değil, birebir görüştüm. Bize 300 bin kişi inandı oy verdi. Demek ki kısmetmiş. Biz 4 arkadaş olarak hiçbir zaman kimseye yalan söylemedik, iftira atmadık. Siyasetçi olunca çok güzel yalan söyleyeceksin diye bir şey yok. Yere sağlam basın, havaya girmeyin. Bunlar hep geçici" ifadelerini kullandı.

'ALLAH'TAN BAŞKA KİMSEYE BİAT ETMEM'

Devam eden süreçte tekrar siyasetin içerisinde olup, olmayacağı sorusunu yanıtlayan Cevheri, "2009 yılında siyaseti bıraktım. Bir çok alanda siyasetin içerisinde yer aldım, yaşadım. Ama ben bunu bir siyasi seçim görmediğim için, benim de bir katkım olur diye aday oldum. Bize diğer partilerden herhangi bir baskı, pres olmadı. Bize de baskı yapacak bir insanoğlu ölümü göz aldı mı baskıymış, presmiş, cezaeviymiş. Allah'tan başka kimseye biat etmem, ben Urfalıyım. Hem de Urfa'nın Köprübaşı'nda" dedi.

ASLAN: KISA SÜREDE, ÇOK ÇALIŞMA YAPTIK

Seçim sürecinde kısıtlı zamanda, yeterli çalışma yaptıklarını kaydeden Essum Saatçi Aslan, "Biz yüzde 40 oy aldık. Bu yüzde 40 oranı, sadece Karaköprü'de değişim olsun diye bize oy verdi. Her partiden, her görüşten, her inanıştan insanın oyu vardı. Gönüllerini bize açan, oylarını bize veren herkese çok teşekkür ediyorum. Seçim değerlendirmesi yaptığımızda neredeyse 2 kişiden biri bize oy verdi. Kırsal seçmenimizin de 4 kişiden 1'i bize oy verdi. Biz kısa bir sürede çalışma yapmaya çalıştık. 40 günlük bir süremiz vardı. Yetişebileceğimiz alanları hesaplayamadık. Maalesef çok istediğimiz ama yetişemediğimiz yer oldu. Yetişemediğimiz vatandaşlardan çok özür diliyorum" sözlerine yer verdi.

'BANA OY VEREN YÜZDE 40 SEÇMENİN SÖZCÜSÜYÜM'

Karaköprü'de yüzde 40 civarı oy alan Aslan, kendisine oy veren vatandaşların sözcüsü olduğunu belirterek, "Bu memleketin tek bir taşına, bir karış toprağına zarar vermesi söz konusu bile değildi. Seçim sürecinin tamamının bir beka sorunu üzerinde gitmesi maalesef, projelerin konuşmasını engellemiştir, bu bizi üzen taraf. Urfa, tanıtıma, değişime ihtiyacı olan çok özel bir şehir. Urfa hiç kimsenin siyasi emelleri için gölgede bırakılacak bir şehir değil. Ben şu an kendimi Karaköprü'de yaşayan yüzde 40 seçmenimiz sözcüsü olarak görüyorum. Onların sorunları için elimden gelen mücadeleyi vereceğim. Bu bir mahalli idare seçimiydi. Bir belediye başkanının amacı şehir tanıtmak, hizmet etmektir. Biz bunu anlatamadık. Ama bunu anlatmaya devam edeceğiz, kendime bunu bir borç biliyorum. Anasının ak sütü gibi bize oy veren ve vermeyen tüm Karaköprülülere teşekkür ediyorum" dedi.

'İKTİDAR DESTEĞİM YOKTU!'

Adaylık sürecinde yaşadığı zorlukları kaydeden Aslan, şöyle konuştu: Ben bir kadın olarak çok iyi mücadele verdim. Kadınların sesi olamaya çalıştım. 17 yıldır iktidar olan ve tüm imkanları çok rahat kullanan bir partinin adayı ile yarıştım. Ben tek başınaydım. Herhangi bir şekilde, bir iktidar desteğim yoktu. Sevenler ve gönül verenler dışında da bir desteğim yoktu. Karşı taraftan değil ama siyasi süreçte zarar görürsün diye bir baskı olmuş olabilir. Ben çok güze muhalefet yaptığımı düşünüyorum. Hiç kimse hakkında yalan tek bir söz söylemedim. Hiçbir fake hesabımız yoktur. Zor bir iş yaptım."

YİĞİT: GELMEYEN, BAKAN, VEKİL, MAFYA BABASI KALMADI!

Seçim sürecini değerlendiren ve gerekli tüm çalışmaları yaptıklarını kaydeden Halil Yiğit, "31 Mart yerel seçimlerini geride bıraktık. Bu seçimlerde bizlere inanan Şanlıurfalılara şükranlarımı sunuyorum. Bizler sadece seçimler için değil, gelecek nesiller için yola çıktık. İnanıyorum ki, dürüstlük dedik bu seçim sürecinde tüm adaylarımıza teşekkür ediyorum, dürüstçe davrandıkları için. Bizler, bol keseden vaatler söylemedik. Yapabileceklerimizi ifade ettik. Bu bir yerel seçim dedik ama iktidar partisi bugün bunu genel seçim havasına sokmak istedi çünkü belediyelerde anlatabilecek pek bir şey yoktu. Maalesef ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz bütün evlere ateş düşürmüştü. Bugün mutfak dolabını açtığımızda dolap boş görünüyor. Bunu gizlemek için var gücüyle bugün, Şanlıurfa’da Saadet Partisi'nin kazanabileceğini ön görerek tüm gücünü Şanlıurfa’ya yoğunlaştırmıştır. Gelmeyen bakan, milletvekili, bürokrat, tabiri caizse mafya babaları kalmadı" diye konuştu.

'BU İKİ İNSANIN CANINI VEREBİLİR MİSİNİZ?'

Malatya'da seçim sürecinde hayatını kaybeden 2 vatandaşa değinene Yiğit, sert sözlerle tepki gösterdi: "Eyyübiyemiz hizmet görmemiş. Bizler memleketimiz, halkımız için yola çıktık. Yaparsa hizmeti ancak bizler yapabiliriz dedik, kendimizi ifade etmeye çalıştık ve bir çok insan buna inandı. Aslında tabi seçimi alabilmek için iktidar partisinin çeşitli yöntemleri vardı. Bizi terörle suçladı, hainlikle suçladı. Onlarda çok iyi biliyorlar ki saadet partisi, bugün Türkiye’nin teminatıdır. Bizim herkesi kucaklama gibi bir görevimiz vardır. Kimseyi ötekileştirmiyoruz. Ama bu seçim sürecinde Malatya’da Saadet Partisi’nin 2 sandık müşahidi katledilmiştir. Bunu yapan iktidar partisidir. Onlara buradan sormak istiyorum. Ülkeyi, insanlarımızı bu kadar germenin bir anlamı var mı? Bu iki insanımızın canını geri verebilecek misiniz? Varsın bütün belediyeler sizin olsun. Biz insanların bütün saadeti için, mücadele etmek için sahadayız. Sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada insanların saadetini istiyoruz. Koltuk kapma yarışında değiliz. Bundan sonraki süreçte halkımız adına, milletimiz adına bize destek veren, gerek yönetimlerde belediye başkanlarının takipçisi olacağız. Bizlere destek olan başta Eyyübiye halkı olmak üzere tüm Şanlıurfalılara teşekkürlerimi sunarım."

HEKİMOĞLU:PİŞMANLIĞIMIZ YOK!

Şanlıurfa için gerekli çalışmaları yaparken halkın sözünü dikkate aldıklarını ve vicdanen rahat olduklarını söyleyen Mustafa Hekimoğlu, "Şanlıurfa kamuoyunun değişiminden yana olan talepleriyle, inanılmaz bir değişim talebiyle ki bunu zaten sahada gördük. Millet adına yola çıkan ama milleti unutma noktasına getiren bir iktidar partisi vardı. Biz, bize gelen çağrıları dikkate aldık. Urfa için elimizi taşın altına koymaya gayret ettik. İşin içinde, Sabahattin Cevheri, Essum Aslan ve Halil Yiğit’in olması bana ayrı bir cesaret verdi. Dostlarımızla da istişare ettik ve Saadet Partisi'nden adaylığımızı koyduk. Halkımızın çabasına kulak verdik. Hiçbir pişmanlığımız yok aksine vicdanen çok rahatız. Memleket ve millet adına gerekirse yine aynı şeyi yaparız. Bu yolda bize destek veren tüm arkadaşlarımıza, aileme, seçmenlerimize, emek veren herkese çok teşekkür ederim. Önümüzdeki 5 yıl, geçmişteki 15 yılı aratmaz. Biz buradayız. Çalışmalarımızı da yaptık. Projelerimizi de yaptık. Faydalanmak isteyen ile seve seve paylaşırız. Şanlıurfalılara inşallah hayırlı olur dileklerimle hepinize teşekkür ediyorum" sözlerini kullandı.

Özlem DİKMEN/AJANS URFA

02 Nis 2019 - 11:21 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

02

ahmet - Kandilin kucağına otursanız böyle hüsrana uğrarsınız şimdi kandile gidinde sizi terör bölgelerinde eş başkan yapsınlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Nisan 11:21

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi