ASKON’dan siyasilere ‘Erdoğan’lı eleştiri!

ASKON Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, yerel yönetim sorumlularına ve siyasilere eleştiride bulundu.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Orhan Şahin, Cumhurbaşkanının “yalnızım” kelimesinin arkasında sorumluluk almayan siyasilerin olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımız yalnızım derken halkı kastetmiyor, görevinin sorumluluğunu taşımayan siyasileri kastediyor” diye konuştu. Şanlıurfa’nın bekleyen onlarca sorununu bugüne kadar çözemeyen ve çözüm aramayan siyasilerinin olduğunu kaydeden Şahin, “Şanlıurfa siyasileri ve yerel yönetimden sorumlu kişiler Cumhurbaşkanımızın kredisini kullanıyorlar” dedi. Halkın teveccühünün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olduğunu, bunu fırsat bilen siyasilerin sorumsuzlukları had safhaya ulaştığını aktaran Şahin, başta yerel yönetimlere talip olan siyasiler olmak üzere kimsenin elle tutulacak bir projeler sunamadığını, projesiz şekilde seçimlere girmeye çalıştıklarını dile getirdi.

‘VAH HALİMİZE’

Şanlıurfa halkının bugüne kadar başta elektrik olmak üzere altyapı ve üstyapı eksiklikleri tarım, turizm, sanayi konularında bekleyen sorunlarının çözülemediğini belirten Şahin, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmasa vah halimize” dedi.

Şanlıurfa’ya uçak seferlerinin yetersizliği ve ek seferlerin yapılması ihtiyacının siyasi aktörlerin ilgisizliklerinden dolayı çözülemediğini kaydeden Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ne kadar teşekkür etsek azdır. Tarım ve Sanayide istediği fırsatı yakalayamayan Şanlıurfa, Turizm envanterindeki varlıkları nedeniyle Dünya şehri konumundadır. Cumhurbaşkanımız 2019 yılını Göbeklitepe yılı ilan ederek Şanlıurfa’nın bu değerleri ile fırsat yakalamasına olanak tanımıştır. Şanlıurfa bu atak ile en az 2 milyon turist bekliyor ama turistleri getirecek uçak seferleri yok, sanki birileri alay edercesine ek sefer ihtiyacı varken mevcut seferlerini iptal ediyor. Peki, Hükümetin yereldeki temsilcileri bunun için ne yapıyor? Sormak istiyorum uçak firmalarının hangisinin üst düzey yöneticileri ile irtibata girilerek Cumhurbaşkanımızın hassasiyeti, ilin mevcut potansiyeli ile ihtiyacı olan uçuşlar konusunda bilgiler verildi. Çevre illerimizden nüfusumuz daha fazla iken neden Şanlıurfa’ya çevre illere uçtuklarının yarısı kadar uçuş gerçekleştirilmiyor? Sivas-İzmir uçuşları da Urfa-İzmir uçuşuyla ile aynı zamanda (01.04.2019 tarihinde) iptal edilecekti, Sivas tekrar bu uçuşların açılmasını sağladı. Bizler Antalya-Şanlıurfa, Trabzon-Şanlıurfa, Kıbrıs-Şanlıurfa direk seferleri beklerken, Şanlıurfa-İzmir uçuşlarının tekrar başlaması için bile çaba sarf eden yok.

Sonuç olarak Şanlıurfa bugüne kadar birçok ilde olduğu gibi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a oyunu verdi. Bunun farkında olan gerek yerel yönetimler, gerek siyasi aktörler Urfa’mızın derdiyle dertlenmedi halen de dertlenmiyorlar. Şimdi bizde derdimizi, Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında olduğumuzu belirterek arz ediyoruz, Urfa’mızın siyasileri kentimize sahip çıkmıyor sizin yalnızlığınızı anlıyoruz.”

AJANS URFA

21 Şub 2019 - 10:19 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi